Δημόσια νοσοκομεία: Στο ίδιο έργο θεατές…

Συνεργασία ιδιωτικού τομέα και δημόσιων νοσοκομείων προβλέπεται και φέτος

Must Read

Με την αποτυχημένη στρατηγική εισόδου των ιδιωτών απαντά η κυβέρνηση και ο Θάνος Πλεύρης στον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων που κρούουν επιστήμονες και ιατροί.

Αφού η κατάσταση για έναν ακόμα χειμώνα φτάνει στο μη περαιτέρω, προκαλώντας ασφυξία στα νοσοκομεία, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε σχήματα συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των δημόσιων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του ανακοίνωσε πως, αντί προσλήψεων ιατρών και νοσηλευτών, τα νοσοκομεία Αττικόν, «Γεννηματάς» και Λαϊκό θα αποσυμφορηθούν μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα παραλαμβάνουν ασθενείς από τον δημόσιο τομέα. Οι δύο ιδιωτικές κλινικές, όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης, θα δεσμεύσουν συνολικά 60 κρεβάτια, ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντσα. Μάλιστα, η διακομιδή των ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές θα γίνεται αμέσως μετά το τέλος της εφημερίας. Οπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, οι ιδιωτικές κλινικές θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) και οι ασθενείς θα νοσηλεύονται δωρεάν.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, ακόμα, ότι η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για μεταφορά ασθενών αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας του κύματος των ιώσεων και της γρίπης, που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι εξαγγελίες του υπουργού αντιμετωπίζονται με μεγάλη δυσπιστία από τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι μιλούν για το ίδιο κακοπαιγμένο παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικών νοσοκομείων.

«Θα μπουκώνει με λεφτά τον ιδιωτικό τομέα για να παίρνει τα εύκολα και ανώδυνα περιστατικά» σχολίασε στην «Espresso» γιατρός και μέλος της ΕΙΝΑΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για έναν ακόμα χειμώνα τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουν οι γιατροί του δημόσιου τομέα». Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες ιατρών, ήδη στο Παίδων «Αγία Σοφία» παιδιά που βρίσκονται στις λίστες των χειρουργείων μεταφέρονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια για να χειρουργηθούν. Οπως πληροφορούμαστε, στις αντιδράσεις των ιατρών η διοίκηση του νοσοκομείου επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Υγείας, χωρίς, ωστόσο, ο διοικητής να το δίνει στη δημοσιότητα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η χθεσινή δήλωση του μετριοπαθούς και πάντα πράου καθηγητή της Κρήτης Νίκου Τζανάκη. «Τα νοσοκομεία βουλιάζουν από τις χιλιάδες μολύνσεις κάθε εβδομάδα» είπε ο κ. Τζανάκης, δείχνοντας την έκταση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This