Αναβιώνει η γυναικοκτονία στην Αγ. Βαρβάρα: Στο Εφετείο ο 75χρονος που σκότωσε με δύο σφαίρες τη γυναίκα του

Must Read

Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη για την άγρια δολοφονία της 64χρονης μητέρας και γιαγιάς στην Αγία Βαρβάρα, από τον 75χρονο εν διαστάσει σύζυγο της τον Ιούνιο του 2021.

Ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ποινή που θα προσπαθήσει σε αυτή την φάση με την βοήθεια του δικηγόρου του και ποινικολόγου Θεόδωρου Μαντά να μειώσει.

Στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και ότι ήθελε μόνο να τη φόβίσει. Σχετικά με το όπλο το οποίο την σκότωσε με δυο σφαίρες στο κεφάλι είχε υποστηρίξει ότι το είχε πάνω από μία δεκαετία. Στο δικαστήριο τις κατηγορίες εναντίον του είχαν υποστηρίξει τόσο οι δυο κόρες του, όσο και ο αδερφός της αδικοχαμένης Ελένης.

Μάλιστα η δικηγόρος τους και ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου είχε αναφερθεί στην επιβολή της ανώτατης ποινής, χαρακτηρίζοντάς την μια δικαίωση για την οικογένεια του θύματος, παρά το γεγονός ότι η μητέρα τους δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω.

«Ο δράστης αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης Ελένης, αφού προηγουμένως ομολόγησε στο δικαστήριο ότι επί πολλά έτη πριν από το έγκλημα κατείχε παράνομα όπλο, το οποίο φρόντισε να συντηρήσει και να είναι λειτουργικό, ώστε να πραγματώσει το εγκληματικό του αποτέλεσμα. Τη σκότωσε πυροβολώντας την στο κεφάλι δύο φορές και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη. Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο ομόφωνα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό απορριπτόμενου του ισχυρισμού περί βρασμού ψυχικής ορμής» είχε τονίσει η κ. Παναγοπούλου.

Το χρονικό

Το έγκλημα έγινε στις 3 Ιουνίου 2021, στο πατρικό σπίτι της Ελένης, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Οι Αρχές εντόπισαν τραύμα από πυροβόλο όπλο στον ώμο και στον λαιμό και κάλυκες στο σημείο της δολοφονίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το ζευγάρι ήταν σε διάσταση από το 2017 και είχαν προβλήματα οικονομικής φύσης αλλά και προσωπικά με αποτέλεσμα συχνά να καταλήγουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως είχαν αναφέρει τότε γείτονες της 64χρονης Ελένης, η ίδια ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο, δοσμένη στις κόρες της και στα εγγόνια της. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το θύμα της δολοφονίας και ο πρώην σύζυγός της ήταν πολύ γνωστά πρόσωπα στην περιοχή εξαιτίας των στεγνοκαθαριστηρίων που διατηρούσαν στην Αγία Βαρβάρα.

«Αρχικά νομίζαμε ότι είχε λιποθυμήσει και ότι χτύπησε στο κεφάλι αλλά όταν ήρθε η αστυνομία, μας είπαν ότι την πυροβόλησαν. Σοκαριστήκαμε γιατί την ξέραμε την Ελένη, ήταν πολύ καλή γυναίκα και πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να την σκότωσε», είχε πει τότε αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά την απόφαση να χωρίσουν η 64χρονη είχε επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι, όπου φρόντιζε και τον αδερφό της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο 75χρονος είχε παραμείνει στο τριώροφο σπίτι όπου εξακολουθούν και μένουν οι δυο κόρες της και απέχει μόλις λίγα στενά. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 75χρονος την κακοποιούσε σχεδόν κάθε φορά που εκείνη επισκεπτόταν τις κόρες και τα εγγόνια της.

«Ήταν δοσμένη στις κόρες της και στα εγγόνια της. Όλο την χτυπούσε ο πρώην άντρας της, δεν τον άντεχε άλλο. Ήταν οξύθυμος άνθρωπος. Είχε βιαιοπραγήσει εναντίον της πολλές φορές και είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα να τον καταγγείλει και του έκαναν συστάσεις οι αστυνομικοί», είχε δηλώσει γειτόνισσα της Ελένης.

Μια από τις φίλες της αναφέρει ότι η 64χρονη βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της γιατί εκείνος διατηρούσε δεσμό με άλλη γυναίκα την οποία όπως αναφέρουν την έφερε στο σπίτι τους. «Όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο. Ήρθε ένα βράδυ εδώ, μωλωπισμένη» περιέγραφε η φίλη της.

Δείτε επίσης: Με 3 σφαίρες δολοφόνησαν την 65χρονη – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τους ξυλοδαρμούς από τον εν διαστάσει σύζυγό της (video)

Δείτε επίσης: «Η κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας», είπε για τη δολοφονία της 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα ο δικηγόρος του 75χρονου

Δείτε επίσης: Την σκότωσε γιατί τον έβριζε – Τι αναφέρει στην απολογία του ο 75χρονος για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This