Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Έντονα φαινόμενα σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα – Καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Must Read

Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια προβλέπεται για σήμερα, Πέμπτη 26/1 στην επικράτεια. Άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα με έντονα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα πάνω από την Στερεά Ελλάδα.

Ήδη το 112 έχει ηχήσει σε Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Καρδίτσα, Τρίκαλα και δυτική Μακεδονία, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ χιονόστρωση παρατηρείται ήδη στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου. Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα και με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο. Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Ζάκυνθο, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμι.

 






Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 



Επιδείνωση ήδη από την δυτική Ελλάδα, δηλαδή από το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από τις προμεσημβρινές ώρες η κακοκαιρία θα περάσει την Ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Από το μεσημέρι – απόγευμα και μετά, θα κινηθεί βορειοανατολικά, δηλαδή προς την Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και έτσι θα αφήσει το περιθώριο στη δυτική Ελλάδα, όπου θα αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός. Υπάρχουν δύο μέρη της κακοκαιρίας, οι ισχυρές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις. Σε όλες αυτές τις δυτικές και βόρειες περιοχές όπου θα χτυπήσει η κακοκαιρία, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας θα έχουμε και πιθανόν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της κακοκαιρίας. Στην Αττική περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περίπου από τις 12 το μεσημέρι και μετά, όταν και θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος. Οι έντονες καταιγίδες που περιμένουμε, θα είναι κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις άνεμους που γενικά θα είναι νοτιάδες 7-8 μποφόρ. Μόνο στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες, πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα παράκτια καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, οι οποίες από το μεσημέρι θα επακταθούν και στη Θράκη, τοπικά ισχυρές από το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία και την κεντρική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα κεντικά θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω) και στη δυτική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω) και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα νότια θα γίνουν νότιοι και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί και τοπικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7, από το μεσημέρι τοπικά 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από νωρίς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7, τις πρωινές ώρες στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί, από το απόγευμα 8 βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This