Χάος στους δρόμους: Με μια λωρίδα η Ποσειδώνος – Καθίζηση στη Χαριλάου Τρικούπη

Προβλήματα εξαιτίας της  έλλειψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας - Ταλαιπωρία για τους οδηγούς -Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Must Read

Αδιανόητη είναι η ταλαιπωρία για τους πολίτες με τα προβλήματα στην Αττική εξαιτίας της έλλειψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Από τις 17:00 της Πέμπτης η λεωφόρος Ποσειδώνος παρέμενε κλειστή στο ύψος Σταύρος Νιάρχος, μετά τη γέφυρα που οδηγεί προς Συγγρού και Πειραιά. Αποτέλεσμα; Στο σημείο έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων από οχήματα. Τελικά, λίγο μετά τις 18:00 αποδόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα.  

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, κλειστή είναι για την κυκλοφορία των οχημάτων και η οδός Χαριλάου Τρικούπη από το ύψος της οδού Ναυαρίνου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Εντωμεταξύ, προβλήματα εντοπίζονται και στη Ραφήνα, όπου εξαιτίας της υπερχείλισης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο γεφυράκι «Βάρδας», στο ρεύμα προς Λεωφόρο Μαραθώνος.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Την ίδια ώρα οι κλήσεις που έχουν φτάσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς είναι εκατοντάδες. Μέχρι τη μια το μεσημέρι, η Πυροσβεστική έλαβε περίπου 394 κλήσεις σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, ο οποίος επεσήμανε μάλιστα ότι στη Ζάκυνθο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και πρόσθεσε ότι  θα εκδοθεί SMS από το 112 και στα Δωδεκάνησα.








Σύσκεψη με τον «εξαφανισμένο» Στυλιανίδη

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία. Ο Στυλιανίδης υποστήριξε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.




Παράλληλα παραμένει η ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων. Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε, η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πώς θα εξελιχθεί αύριο η κακοκαιρία

Την Παρασκευή αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Μάλιστα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις Ανατολικές Κυκλάδες τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 9, στην Ήπειρο από 2 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 14 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 13 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ θα πνέουν στα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο άνεμοι δυτικών έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες. Ασθενής χιονόπτωση ενδέχεται να εκδηλωθεί στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This