Κρήτη: 15χρονη προφασίστηκε ότι τη βίασαν, για να «δικαιολογηθεί» που… άργησε να γυρίσει σπίτι!

Η ανήλικη ενεργοποίησε έναν ολόκληρο μηχανισμό, απλώς και μόνο για να αποφύγει πιθανή επίπληξη από τους γονείς της...

Must Read

Την ώρα που τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις ανηλίκων μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ένα 15χρονο κορίτσι από το Ηράκλειο Κρήτης θεώρησε «λογικό» να υποστηρίξει πως έπεσε θύμα βιασμού, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι… άργησε να επιστρέψει σπίτι του!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive.gr, η ανήλικη έφθασε στο σημείο να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό και ακραίο, ενεργοποιώντας έναν ολόκληρο μηχανισμό, απλώς και μόνο για να αποφύγει πιθανή επίπληξη από τους γονείς της.

Επιστρέφοντας σπίτι της, η 15χρονη εξομολογήθηκε στη μητέρα της ότι τη βίασαν δύο νεαροί, με τη σοκαρισμένη γυναίκα να προχωρά σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. για το διπλό βιασμό. Ωστόσο, πολύ σύντομα «έλαμψε» η αλήθεια, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, η ανήλικη ανακάλεσε, τελικά, τα όσα είχε ισχυριστεί, και ομολόγησε ότι είπε ψέματα για να δικαιολογήσει την αργοπορία της.

Με βάση το ρεπορτάζ του cretalive.gr, η μητέρα κατήγγειλε το διπλό βιασμό του παιδιού της γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επρόκειτο να συναντήσει μία φίλη της σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τη μετέφερε στο κέντρο η γιαγιά της. Οι ώρες περνούσαν και η ανήλικη, η οποία δεν είχε μαζί το κινητό της τηλέφωνο, καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι. Έγινε μία διαδικτυακή αναζήτηση μέσω φίλων και γνωστών, μήπως την είχε δει κάποιος.

Τελικά, η 15χρονη εμφανίστηκε στο σπίτι της μετά τις 10 τη νύχτα και έδειχνε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Έτρεμε και έκλαιγε με λυγμούς. Εκμυστηρεύθηκε στους οικείους της ότι ενώ περίμενε τη φίλη της, την πλησίασαν δύο νεαροί και την απείλησαν για να τους ακολουθήσει. Την οδήγησαν κοντά στο σχολικό συγκρότημα της οδού Μποφόρ και εκεί την κακοποίησαν. Φέρεται να είπε ότι δεν τους γνωρίζει, αν και τους έχει δει έξω από το σχολείο της.

Ανακάλεσε την αρχική καταγγελία

Η σοβαρότατη καταγγελία κινητοποίησε την αρμόδια υπηρεσία, και η ανήλικη κλήθηκε να δώσει κατάθεση, μήπως και διαφωτίσει τις έρευνες ως προς τους υπόπτους. Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τελικά, και μετά την επίδειξη κάποιων στοιχείων, αλλά και τη φωτογραφία του φίλου της, η 15χρονη φέρεται να ανακάλεσε την αρχική καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένας βιασμός.

Αν και σε ό,τι αφορά την αυτόφωρη διαδικασία, το κορίτσι αφέθηκε ελεύθερο με εισαγγελική εντολή λόγω ανηλικότητας, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελέα που θα αποφανθεί για την ενδεχόμενη ποινική μεταχείριση του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρωδία θητείας σε παρωδία χώρας

Αρχικά υπολογίζαμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μας έκανε την τιμή να υπερασπιστεί επί 20ήμερον την εδαφική ακεραιότητα της...

More Articles Like This