Μηνύσεις Καραμαλάκη για υπόθεση ναρκωτικών συγγενή του Θεοδωρικάκου – «Αναληθή, αβάσιμα, συκοφαντικά κατασκευάσματα»-Απάντηση Βαξεβάνη σε Θεοδωρικάκο

Ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ πιστεύει πως η αλήθεια θα λάμψει

Must Read

Σε μηνύσεις προαναγγέλει ότι θα προχωρήσει και ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης και τέως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Documento που αναφέρουν πως ο ίδιος παρενέβη δύο χρόνια πριν προκειμένου να μην σχηματιστεί δικογραφία για συγγενικό πρόσωπο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «αθλιότητες» και «καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

Ευτυχώς όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

Πρόκειται για αθλιότητες!

‘Αξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του.

Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη.

Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη

Ανταπάντηση στον Τάκη Θεοδωρικάκο έδωσε σήμερα μέσω του Documento ο Κώστας Βαξεβάνης με ένα άρθρο με τίτλο «Ποιος λέει ψέματα κύριε Θεοδωρικάκο.  Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης είχε κάνει λόγο σε «συκοφαντικό» δημοσίευμα.

Δείτε τι απάντησε ο δημοσιογράφος:

«Μετά την εκτροπή της Δημοκρατίας, επιχειρούν να εκτρέψουν και την έννοια της δημοσιογραφίας.

Το Documento αποκάλυψε την Κυριακή ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, κατέθεσε επισήμως στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Καραμαλάκης συγκάλυψε υπόθεση με ναρκωτικά που αφορούσε μέλος της οικογένειας του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η απάντηση που έδωσε σε αυτή τη σοβαρή καταγγελία ο κύριος Θεοδωρικάκος, ήταν η συνήθης που ακούμε και στις αποκαλύψεις των υποκλοπών, ότι ο Βαξεβάνης και το Documento ψεύδονται και γι’ αυτό θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στην ίδια ανακοίνωση βέβαια ο Θεοδωρικάκος ταυτόχρονα με αυτά που λέει περί ψεμάτων της εφημερίδας, παραδέχεται ότι υπάρχει η συγκεκριμένη κατάθεση την οποία αποδίδει σε ψεύτες αστυνομικούς. Δηλαδή παραδέχεται ότι το Documento γράφει αληθώς ότι υπάρχει τέτοια κατάθεση.

Ο υπουργός ομολογεί ότι το γεγονός αναφέρεται στο γιο του, τον οποίο η εφημερίδα δεν κατονόμασε γιατί το θέμα δεν είναι ποιος έκανε αδίκημα αλλά ποιος συγκάλυψε.Ο υπουργός επιμένει ότι ο γιος του ελέγχθηκε για ναρκωτικά αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Μα εάν μιλάμε για συγκάλυψη προφανώς η έρευνα θα οδηγούσε σε ένα τέτοιο επίσημο αποτέλεσμα.

Ο υπουργός αποδίδει την καταγγελία σε έναν ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ και σε έναν αξιωματικό των Εσωτερικών Υποθέσεων για τους οποίους μάλιστα λέει ότι έδρασαν εκδικητικά γιατί «πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία για τη διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ».

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας ταξίαρχος και ένας Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ μεθόδευσαν όλο αυτό. Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν για να εξασφαλιστεί «η νόμιμη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ;» Δηλαδή γνωρίζει ο υπουργός ότι είχαν παράνομη και αδιάφανη δράση και απλώς τους αποστρατεύει αντί να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη;

Ποιος αλήθεια είναι ύποπτος μετά από αυτή τη δήλωση του υπουργού;Το Documento δημοσίευσε την επίσημη κατάθεση ενός ταξίαρχου της Αστυνομίας, σε μια υπηρεσία μάλιστα που έρευνα τη διαφθορά στην Αστυνομία. Έτσι είχε υποχρέωση και έτσι έκανε. Ήταν κατάθεση ανώτατου αξιωματικού που επελέγη από την ίδια την κυβέρνηση και όχι κάποιας γραμματέως του κατηγορούμενου και πρώην συνεταίρου του Θεοδωρικάκου, κυρίου Καλογρίτσα».

Η δημόσια απάντηση Θεοδωρικάκου

Στον απόηχο των αντιδράσεων που ξεσήκωσε η υπόθεση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Ως εδώ η αθλιότητα! Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι αυτό και από χθες, ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας» έγραψε αρχικά και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό. Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου,στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδωθούν οι πραγματικές ευθύνες».

Δείτε όλη την δημοσίευση παρακάτω:

Πηγή: https://www.documentonews.gr/

Δείτε επίσης:

Καταγγελία ανώτατου αξιωματικού ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This