Επιμένει η Δημακοπούλου για Πισπιρίγκου: «Τα στοιχεία δεν δίνουν ανθρωποκτονία»- «Ανεπαρκές» το πόρισμα Καρακούκη-Καλογρηά

Τι είπε για τον χαρακτηρισμό «πυρηνικό όπλο»

Must Read

«Λάδι» θέλει να βγάλει για ακόμη μια φορά την Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» επανέλαβε ότι τα στοιχεία που εκείνη συνέλεξε δεν μπορεί να δώσουν ανθρωποκτονία!Η ίδια χαρακτήρισε το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα «ανεπαρκή».

«Βάσει αυτών που μου έμαθε η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής στην Αθήνα, νομίζω πως οποιοσδήποτε έβλεπε αυτή την έκθεση για ανθρωποκτονία, θα έλεγε ότι είναι ελλιπής από κάθε άποψη» υποστήριξε.

Στις κατηγορίες που έχει ακούσει κατά καιρούς για μεταστροφή της στάσης της ενώ αρχικά έλεγε δημόσια πως «ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία» ανέφερε.

«Απαντώ ότι κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι πολίτες περιμέναμε ουσιαστικά από τους κορυφαίους Ιατροδικαστές, από όλες τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, να υπάρχει μια συγκεκριμένη και πολύ συντονισμένη Ιατροδικαστική Πραγματογνωμοσύνη, η οποία να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βιβλιογραφία και σε οτιδήποτε έχει αφήσει στο αποτύπωμα ο νεκρός σε σχέση με το ιστορικό του και με όλα αυτά που έχουμε προειπεί. Εάν όλα αυτά δεν συναρμολογούνται, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να το πω δημόσια, καθώς είμαι πραγματογνώμονας που σημαίνει ότι το κράτος με χρησιμοποιεί σε υποθέσεις και θα πρέπει μεταξύ εμού και του υπουργείου Δικαιοσύνης να υπάρχει μια εμπιστοσύνη.

Εχω πει: “εάν υπάρχουν αυτά, εάν ισχύουν όπως είναι και τα λέτε και οι φωτογραφίες δείχνουν αυτό και η γνωμοδότηση δείχνει αυτό, ναι τότε μιλάμε για ασφυκτικούς θανάτους”. Τελικά καταλήξαμε να μην είναι το ένα, να μην είναι το άλλο, καταλήξαμε αρκετά να μην υπάρχουν, οπότε δεν μπορώ να μην πάρω θέση, όταν εξ ουρανού ο κ. Κούγιας, μου θέτει αυτό το ερώτημα».

Η ιατροδικαστής απάντησε και σε όσους την θέλουν να αμείβετε για τις υπηρεσίες της στην υπόθεση Πισπιρίγκου.

«Με φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί την Παρασκευή ακούστηκε από συνάδελφο -σε μεγάλης τηλεθέασης εκπομπή- ότι χρηματίστηκα και άλλαξα το πόρισμα. Εχω να πω, ότι ως Δημακοπούλου στις πλάτες του νεκρού δεν δέχομαι τέτοια σχόλια και επιπλέον σε κάθε περίπτωση η οποία απασχολεί αποκλειστικά και μόνο την κοινωνία, η Δημακοπούλου έχει δείξει ότι ούτε καν κάνει τα έγγραφα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για να λάβει τη λιγότερη αμοιβή που δίνει το υπουργείο».

Τέλος, η ίδια νιώθει ιδιαίτερη τιμή που ο Αλέξης Κούγιας την αποκάλεσε «πυρηνικό όπλο»

«Νομίζω με τιμά, γιατί είναι 50 χρόνια στην ποινική δικονομία, έχει συνεργαστεί με παρά πολλούς συναδέλφους. Αυτό μάλλον που τον ιντριγκάρει σ’ εμένα είναι το γεγονός ότι υπάρχει επιστημονικός αντίλογος. Είναι γνωστό, ότι ο κ. Κούγιας και στις ακροαματικές διαδικασίες αρέσκεται στον επιστημονικό αντίλογο».

Να σημειωθεί πως αύριο ξεκινά επίσημα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με πρώτο μάρτυρα τον Μάνο Δασκαλάκη.

Δείτε επίσης:

Αρραβωνιάζεται με τη νέα του σύντροφο ο Μάνος Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This