Τι να γνωρίζετε πριν την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Must Read

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν πια κερδίσει την προτίμηση καθώς αποτελούν μια καλή λύση στην εξοικονόμηση χρημάτων. Αν και σεις πήρατε αυτή την απόφαση, να ξέρετε πως κάνετε διπλό καλό τόσο στην τσέπη σας όσο και στο περιβάλλον.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό, δεν έχουν όλοι γνώσεις σχετικά με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Για αυτό η MasterSol, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλιακών θερμοσιφώνων, σας δίνει τις σημαντικότερες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα!

Λίτρα boiler

Ένα σημαντικό κριτήριο, για να κάνετε σωστή επιλογή, είναι το πόσα λίτρα χρειάζεστε να είναι ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας. Για τη σωστή επιλογή λίτρων, απλά έχετε στο μυαλό ότι ένα άτομο περίπου καταναλώνει 40 λίτρα στο μπάνιο του.

Έτσι, ανάλογα τις ανάγκες και τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό ηλιακό θερμοσίφωνα. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες της MasterSol είναι διαφόρων λίτρων για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Είδος ηλιακού συλλέκτη

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες επιτελούν την εργασία τους χάρη στους ηλιακούς συλλέκτες. Αυτοί απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και θερμαίνουν το νερό που χρειάζεστε για το μπάνιο και τις δουλειές του σπιτιού σας. Για αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε λίγα παραπάνω για τους συλλέκτες που θα έχει ο ηλιακός θερμοσίφωνας που θα επιλέξετε.

Οι απλοί ηλιακοί συλλέκτες επιτελούν τη λειτουργία τους, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί. Αντίθετα, οι επιλεκτικοί συλλέκτες, με τη σκούρα επίστρωση τιτανίου που διαθέτουν, έχουν πολύ μεγάλες αποδόσεις που αγγίζουν και το 95%.

Έτσι, πριν επιλέξετε ηλιακό θερμοσίφωνα καλό είναι να έχετε αυτό κατά νου. Αν προτιμήσετε, βέβαια, τη MasterSol δεν θα έχετε αυτό το δίλημμα! Όλοι οι ηλιακοί μας θερμοσίφωνες διαθέτουν επιλεκτικούς συλλέκτες.

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν ανάγκη από τον τακτικό έλεγχο και τη συντήρηση. Μόνο έτσι θα είναι ικανοί να σας παρέχουν καθαρό και υγιεινό ζεστό νερό. Επίσης, φροντίζοντας για τη συντήρησή τους θα μπορείτε να διατηρήσετε και την ασφάλεια για να τη χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση βλάβης.

Για τη σωστή λειτουργία τους, λοιπόν, και για να απολαμβάνετε τα οφέλη τους, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρειάζονται συντήρηση από επαγγελματίες τεχνικούς τουλάχιστον κάθε δυο χρόνια!

Να φέρουν πιστοποίηση ποιότητας

Οι αξιόπιστοι ηλιακοί θερμοσίφωνες φέρουν αναγνωρισμένα σήματα πιστοποίησης για την ποιότητά τους. Τα Solar Keymark και CE είναι τα πιο αναγνωρισμένα στην Ευρώπη και πιστοποιούν την απόδοση και τις ιδιότητες των ηλιακών θερμοσιφώνων.

Για να είστε σίγουροι ότι η εταιρεία της επιλογής σας διαθέτει πιστοποίηση Solar Keymark μπορείτε να το αναζητήσετε στη σελίδα της. Αν φυσικά επιλέξετε τη MasterSol σας εγγυόμαστε πως όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που σας παρέχουμε φέρουν όλα τα απαραίτητα σήματα πιστοποίησης, ενώ είναι από τους λίγους με ενεργειακή σήμανση (energy label) A+.

MasterSol… η πιο σοφή επιλογή!

Αφού πλέον γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία που χρειάζεστε, είστε έτοιμοι να επιλέξετε τον ηλιακό θερμοσίφωνα που θα καλύψει τις ανάγκες σας. Για να είστε σίγουροι πως επιλέξατε έναν αξιόπιστο ηλιακό θερμοσίφωνα, η MasterSol είναι η πιο σοφή επιλογή!

Επισκεφτείτε το φυσικό μας κατάστημα και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας δώσει τη λύση που ζητάτε. Διαφορετικά, μπείτε στο e-shop μας, δείτε τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ηλιακοί μας θερμοσίφωνες και κάντε την καλύτερη επιλογή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This