11ο δημοτικό Καλαμαριάς: Μαθητές φόρεσαν φανέλες ομάδων και τραγούδησαν μπροστά από το γκράφιτι του Άλκη Καμπανού

Επιθυμία τους να στείλουν μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Must Read

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας θέλησαν να περάσουν οι μαθητές του 11ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς με στόχο να μην συμβεί ποτέ ξανά ένα περιστατικό σαν την τραγική δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

Γι’αυτό το λόγο, φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους, με χρώματα έγραψαν στους τοίχους του σχολείου τους τις λέξεις «αλληλεγγύη, συνύπαρξη και αλληλοσεβασμός» και μπροστά από το γκράφιτι με το χαρούμενο πρόσωπο του Άλκη (έργο του SAME84) , που κοσμεί από σήμερα το δημοτικό, τραγούδησαν με δυνατή φωνή: «Είμαστε όλοι φίλοι καρδιακοί, λέμε όχι στη βία με πυγμή».

Με τους μαθητές, ενώθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες για να στείλουν το ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

«Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και πως πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε όλοι. Θεωρούμε ότι αυτό θα ήταν και το όνειρο του Άλκη και γι’ αυτό έχει σχεδιαστεί να είναι από ψηλά και να χαζεύει αυτόν τον ιδανικό κόσμο», ανέφερε ο δημιουργός του γκράφιτι με τη μορφή του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο μετά από οπαδική επίθεση.

 «Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να μην ξεχάσουν αυτό το γεγονός που έγινε πριν από έναν χρόνο, για να μην ξαναζήσουμε το ίδιο. Αυτό το γκράφιτι να υπενθυμίζει στους μαθητές και όποιον περνάει από την ανατολική πύλη της πόλης, ότι δεν μπορούμε να έχουμε πια αλλά θύματα, εξαιτίας αυτών των καταστάσεων», υπογράμμισε η διευθύντρια του 11ου δημοτικού Καλαμαριάς Μαρία Καπόγιαννη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος δήλωσε ότι η τοιχογραφία είναι μια πρωτοβουλία των παιδιών, των γονιών έτσι ώστε να μην ξεχαστεί ο Άλκης. «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και πρέπει να απολαμβάνουμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και να μείνουμε ενωμένοι ως κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς Μαρίας Πινιατάρου, σχετικά με την ανησυχία που της εξέφρασε ο γιος της, όταν του ανακοίνωσε ότι θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του στο σχολείο. «Ο γιος μου, αν και ήταν πολύ χαρούμενος για το γκράφιτι, με ρώτησε: “Αν όμως εγώ βάλω τη φανέλα μου και με δουν και μου κάνουν ό,τι έκαναν και στον Άλκη;“. Προσπάθησα να του περάσω τη σιγουριά, ότι ελπίζουμε αυτό να μην ξανασυμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πινιατάρο.

Ο εκπρόσωπος της Δομής 1η Φεβρουαρίου «Εις το όνομα του Άλκη», Αλέξανδρος Τζιμπιλής επισήμανε ότι «η τοιχογραφία δείχνει τη συνύπαρξη, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση και περνά το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας» και ο πρόεδρος του ΔΣ της Δομής, Λευτέρης Παππάς τόνισε πως «ο σπόρος της συνύπαρξης και της πολυχρωμίας είναι αυτό που προσπαθούμε να διαδώσουμε στην κοινωνία».

Μαζί κάλεσαν φιλάθλους, οπαδούς, οικογένειες και παιδιά στην αυριανή πορεία για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Άλκη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Δείτε επίσης:

Άλκης Καμπανός: Μαθητές δημοτικού σχολείου στη Νυρεμβέργη φόρεσαν, προς τιμήν του, φανέλες ελληνικών ομάδων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This