Θάσος: Ψαράς μπλέχτηκε στα δίχτυα του και κόντεψε να πνιγεί

Η στιγμή της διάσωσής του

Must Read

Άγιο είχε ένας ψαράς στη Θάσο όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα του και έπεσε στη θάλασσα. Για καλή του τύχη διασώθηκε από δύο περαστικούς που τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Παχύ, κοντά στην Πευκοσπηλιά, όταν ένας επαγγελματίας ψαράς  βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, μπλεγμένος στα δικά του δίχτυα.

Ο 67χρονος ψαράς είχε ξεκινήσει το ψάρεμα σε ένα γνώριμο για τον ίδιο μέρος, με τη βάρκα του ωστόσο αφότου άπλωσε τα δίχτυα του, βρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες μέσα στη θάλασσα, χωρίς να μπορεί να κουνήσει τα πόδια του. Παρά τον πανικό του πρόλαβε και  κρατήθηκε με τα χέρια από τη βάρκα του, ώστε το κεφάλι του να μείνει έξω από το νερό.

Φώναζε για ώρα βοήθεια όταν κάποια στιγμή δύο άντρες που εργάζονταν σε κοντινό σημείο άκουσαν τις φωνές του. Στη συνέχεια οι δύο άντρες βγήκαν στον κεντρικό δρόμο και σταμάτησαν διερχόμενο όχημα προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.

Ο διερχόμενος οδηγός πήγε μέχρι την παραλία, κατάλαβε ότι ένας άνθρωπος κόντευε να πνιγεί και κάλεσε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε και ο γιος του ψαρά, ο οποίος πήρε ένα σκάφος από το λιμανάκι της Σκάλας Ραχωνίου και κατευθύνθηκε προς το σημείο. Κατόπιν έκοψα τα δίχτυα για να τον απεγκλωβίσει, ενώ παράλληλα στο σημείο κατεύθασε κι άλλη βάρκα με τον ανιψιό του ψαρά ο οποίος τράβηξε τον 67χρονο έξω από το νερό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ο ψαράς είναι καλά στην υγεία του ωστόσο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, για προληπτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για την ύπαρξη ατόμου στη θάλασσα, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του Παχύ στη Θάσο.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή συνδρομής τα παραπλέοντα Α/Κ σκάφη ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ν.Κ. 783 και ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ν.Κ. 745, όπου διαπίστωσαν ότι ημεδαπός επαγγελματίας αλιέας, κατά τη διάρκεια αλιείας με το υπό την ιδιοκτησία του Α/Κ σκάφος, μπλέχτηκε στα δίχτυα και έπεσε στη θάλασσα.

Ο ανωτέρω, αφού περισυνελέγη καλά στην υγεία του από το ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This