Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Must Read

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους.

Διαβάστε επίσης: «Δεμένα» τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Ειδικότερα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Τροχαία Αττικής προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους του λεκανοπεδίου:

  • στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.
  • στην παλαιά Εθνικό οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).
  • στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.




Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλία

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας και Καρδίτσας, από την 20:00΄ ώρα χθες (04-02-2023) και μέχρι νεοτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, ως ακολούθως:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
στο τμήμα του οδικού άξονα Ν.Ε.Ο. Π.Α.Θ.Ε., από τη χ/θ 400+265 (όρια νομού Λάρισας – νομού Πιερίας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Λάρισας – νομού Μαγνησίας), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), ήτοι από τη χ/θ 242+079 (Ράχες) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Λάρισας – νομού Μαγνησίας), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, από τη χ/θ 46+900 έως τη χ/θ 104+00, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Περαιτέρω, τα επιτρεπόμενα κινούμενα οχήματα όλων των κατηγοριών επί των ανωτέρω σημείων, οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας
  • Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι
  • Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε κλοιό χιονιά όλη η χώρα – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This