«Σε βλέπω και με ερεθίζεις πολύ»: Αυτά έλεγε ο ανώμαλος 82χρονος και μετά βίαζε ανήλικα κορίτσια!

Καταγγελία τριών γυναικών σε βάρος 82χρονου για σεξουαλικά εγκλήματα

Must Read

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Ρόδου τις απανωτές καταγγελίες που έγιναν σε βάρος ενός ηλικιωμένου άνδρα, όταν οι γυναίκες ήταν ανήλικες. 

Τα σεξουαλικά εγκλήματα που περιέγραψαν οι τρεις γυναίκες σε αστυνομικούς, σημειώθηκαν όπως υποστηρίζουν πριν από δεκαετίες. Ο 82χρονος σήμερα ηλικιωμένος κατηγορείται από τις γυναίκες, ότι στα μέσα της δεκαετίας του ’80 κακοποίησε και ασέλγησε σε βάρος τους. Όπως υποστηρίζουν οι γυναίκες, βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν από την έκταση που πήρε το κίνημα metoo στην Ελλάδα. Ζητούν από τους αστυνομικούς να ρίξουν φως και να τιμωρήσουν τον άντρα, που όπως λένε στοίχειωσε σκέψεις και όνειρά τους.

Αυτή τη φορά, ακόμη μια καταγγελία, που ακολουθεί το ανοικτό προσκλητήριο του κινήματος #metoo, απασχολεί τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές της Ρόδου η οποία αφορά σε καταγγελία εις βάρος ενός 82χρονου σήμερα ημεδαπού, για προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας τριών ανήλικων παιδιών, ως προς τις οποίες η ποινική αξίωση της πολιτείας έχει εξαλειφθεί λόγω παραγραφής, καθώς ανάγονται σε πράξεις που καταγγέλθηκε ότι τελέστηκαν το 1985! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου σχηματίστηκε προκαταρκτική δικογραφία για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων του βιασμού και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικα κατόπιν καταγγελίας που έγινε από μια 43χρονη σήμερα γυναίκα εις βάρος του 82χρονου. Η 43χρονη διατείνεται ότι ο γείτονάς της σε ηλικία 5 ετών ασέλγησε εις βάρος της όταν είχε μεταβεί στην οικία του για να παίξει με την κόρη του. Ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι της κατέβασε το εσώρουχο και με την χρήση βίας την θώπευσε στα γεννητικά της όργανα ενώ αυτοϊκανοποιήθηκε ενώπιόν της! 

Επεσήμανε εξάλλου, σε κατάθεση της, ότι αποφάσισε πλέον να το καταγγείλει παρακινούμενη από το κίνημα #metoo. H καταγγελία της, που έγινε τον Νοέμβριο του 2022, οδήγησε στη διενέργεια περαιτέρω έρευνας στο πλαίσιο της οποίας ελήφθησαν 14 καταθέσεις. Δύο γυναίκες, αδελφές, ηλικίας 47 και 49 ετών ισχυρίστηκαν εξεταζόμενες ότι ο ίδιος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους εντός της οικίας τους σε χρόνο που δεν μπορούν πλέον να προσδιορίσουν λόγω της ανηλικότητάς τους τότε. Τον Δεκέμβριο του 2020, όταν η ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε δημόσια ότι είχε σεξουαλικά κακοποιηθεί πριν από πολλά χρόνια από παράγοντα του αθλητισμού, ούτε η ίδια πίστευε πως η καταγγελία της εκείνη θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου σε ένα θέμα υπαρκτό, αλλά κρυμμένο στο χαλί της ελληνικής κοινωνίας και της οικογένειας. Η επιδοκιμασία για την τόλμη της, που εκφράστηκε στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, με τη συνάντηση με την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, άνοιξε το δρόμο σε άλλες γυναίκες και άντρες να δημοσιοποιήσουν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχαν δεχτεί κατά καιρούς.

Οι πρώτες δημόσιες καταγγελίες δεν προκάλεσαν μόνον σοκ στην κοινή γνώμη, όταν μάλιστα αυτές αφορούσαν δημόσια πρόσωπα που κανείς δεν φανταζόταν ότι διέθεταν αυτή τη σκοτεινή εγκληματική πλευρά. Προκάλεσαν την ανάγκη η πολιτεία να νομοθετήσει εκ νέου για την πληρέστερη δίωξη αυτών των φρικτών εγκλημάτων και μάλιστα εκείνων που αφορούν σε ανήλικα θύματα, τα οποία εκ των πραγμάτων χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας.
Στον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, από το υπουργείο Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία του υπουργού Κωνσταντίνου Τσιάρα, περιελήφθησαν διατάξεις πολύ αυστηρής αντιμετώπισης των σεξουαλικών εγκλημάτων, καθώς πλέον για τα ανήλικα θύματα επιβάλλεται στους δράστες των σεξουαλικών κακοποιήσεων μόνον μία ποινή, ισόβια, ενώ αυστηροποιούνται όλες οι ποινές για τη βαριά αυτή εγκληματικότητα προκειμένου να τύχουν οι κατηγορούμενοι στο μέλλον σκληρής ποινικής μεταχείρισης για λόγους κοινωνικής προστασίας και ηχηρής αποδοκιμασίας των εγκληματικών πράξεών τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Μακεδονίας: «Η λίμνη Κορώνεια κινδυνεύει με ερημοποίηση»

Τεράστιος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην επαρχία του Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην...

More Articles Like This