Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Δημόσιο, καταστήματα, ντελίβερι και κούριερ

Οι αρμόδιοι φορείς ανακοίνωσαν πως θα ανοίξουν μία ώρα νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες

Must Read

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» φαίνεται αποφασισμένη να… βγάλει την εβδομάδα στη χώρα μας, αναγκάζοντας τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε τροποποιήσεις του ωραρίου λειτουργίας στις δημόσιες υπηρεσίες και τον ιδιωτικό τομέα για μια ακόμη ημέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αύριο Πέμπτη 9 Φλεβάρη, σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πικέρμι, αλλά και δήμο Θηβαίων, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί, λόγω παγετού.

Από τα παραπάνω καταστήματα εξαιρούνται, ως συνήθως, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης, ενώ όπως συνέβη και κατά τις προηγούμενες ημέρες, απαγορεύεται η μεταφορά
και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή/και courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 10π.μ.

Οι πολίτες των παραπάνω περιοχών, καταλήγει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος κακοκαιρίας.

Μία ώρα νωρίτερα η προσέλευση και στο Δημόσιο

Οσον αφορά, εξάλλου, τις δημόσιες υπηρεσίες, κατόπιν σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε ότι αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 09:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για τις περιοχές που επηρεάζονται, παραμένει σε ισχύ η αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες για μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, ενώ υπογραμμίζεται εκ νέου, ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα, με την Ελληνική Αστυνομία να συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

  • Δείτε την πρόγνωση καιρού από το OPEN:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Όλιβερ: «Υπάρχουν ορισμένοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξιχνίαση»

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και σκοτώθηκε στην Αράχοβα, τον Νοέμβριο,...

More Articles Like This