Πέτρος Φιλιππίδης: Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και για τις δύο απόπειρες βιασμού – Αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή!

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη

Must Read

Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τις δύο απόπειρες βιασμού, με τους δικαστές να αποφασίζουν, ωστόσο, πως θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή!

Σύμφωνα με το protothema.gr, η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια τόνισε ότι τα κριτήρια του νόμου πληρούνται για να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που τού επιβλήθηκε, οπότε ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης στο Εφετείο, με την επιβολή, πάντως, περιοριστικών όρων.

«Έχει γνωστή διαμονή, δεν προκύπτει σκοπός φυγής του, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής, δεν είναι φυγόποινος, κλπ.», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, ενώ, σε ό,τι αφορά στο αν είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι, αντικαθιστώντας την προφυλάκιση του ηθοποιού με όρους. Τότε είχε κριθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον κίνδυνο τέλεσης νέων πράξεων η εισαγγελέας τόνισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν βρίσκεται, πλέον, στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης και συνεπώς δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ομοειδείς πράξεις με αυτές για τις οποίες καταδικάστηκε. «Ο χώρος της τηλεόρασης και του θεάτρου συνεχίζει να μην είναι φιλικός απέναντί στον κατηγορούμενο, ενώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το χώρο», τόνισε.

Καταλήγοντας, η εισαγγελέας ζήτησε να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.

Δύο ξεχωριστές ποινές που έγιναν μία

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με πρόεδρος την Αντωνία Μεγγούλη και μέλη τον Γεώργιο Τζιώτη και την Αμαρυλλίδα Πλάκα, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων, ανακοίνωσε πως επιβάλλει ποινή εξαετούς κάθειρξης στον Πέτρο Φιλιππίδη για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πενταετούς κάθειρξης για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, την οποία και έκαναν ομόφωνα δεκτή οι δικαστές

Αργά το απόγευμα, εξάλλου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά του Πέτρου Φιλιππίδη, με την εισαγγελέα να προτείνει ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μια από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το OPEN.




Συγκεκριμένα, η πλευρά του ηθοποιού και σκηνοθέτη ζήτησε να τού αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με την εισαγγελέα να αντιπροτείνει να απορριφθούν εξίσου.

Θυμίζουμε πως η καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά, πλέον, τις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να έχει καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του, στο θέατρο Μουσούρη, το 2010 και για απόπειρα βιασμού με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό το 2014, στο αυτοκίνητο του.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This