Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία, πρέπει να τον στηρίξουμε»

Ο υπουργός τοποθετήθηκε και σχετικά με τα ελληνοτουρκικά

Must Read

Αναφορά στον τουρισμό και στα έσοδα της χώρας έκανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Τα έσοδα των Ελλήνων συνεχίζουν να αυξάνονται. Δεκέμβριο του 2022, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2023. Είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και πάει αδιαμεσολάβητα στην ελληνική οικογένεια και στην ελληνική επιχείρηση» είπε αρχικά σχετικά με τα έσοδα από τον τουρισμό.

Ο υπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με τα έσοδα από τον τουρισμό, και την πορεία της χώρας σε αυτό το επίπεδο. «Στο μεγάλο λιμάνι το 2023 θα έχουμε 807 κρουαζιερόπλοια, έχουμε 55% home porting, δηλαδή έρχονται εδώ μένουν, κοιμούνται, ξοδεύουν, τρώνε ψωνίζουν και τα λοιπά. Επιπλέον, 1,44 εκ. επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αύξηση 5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, και 8% αύξηση στο spending – στις δαπάνες των καταστημάτων. Για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και το φθινόπωρο του 2023 φαίνεται πως είναι 20% πάνω, σε σχέση με το 2019», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στην στελέχωση των επιχειρήσεων τουρισμού και την αδυναμία τους να βρουν προσωπικό, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Είναι η βαριά μας βιομηχανία και πρέπει να την στηρίξουμε. Γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να βρεθούν τρόποι να στηρίξουμε και άλλο τον τουρισμό μας. Πρέπει να χαιρετίσω την συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων για την αύξηση 10% στους μισθούς με τη συλλογική σύμβαση εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια».

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι αλλιώς έρχονται τα πράγματα στη ζωή»

Ο κ. Κικίλιας μίλησε ακόμη, για τα ελληνοτουρκικά, την βοήθεια της Ελλάδας για τον σεισμό που έπληξε την γειτονική χώρα αλλά και την Συρία, και για το ενδεχόμενο «αλλαγής ατζέντας» από πλευράς Τουρκίας αναφορικά με τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

«Τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ναι, δεν τρέφουμε αυταπάτες όμως. Καταλαβαίνουμε την απειλή εξ Ανατολών και είναι κάτι που το βιώνουμε αιώνες άρα, ένα γεγονός, ένα τραγικό γεγονός αποδεικνύει ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, και η συμβολή των διασωστών, των εθελοντών σημαντική. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην γειτονική χώρα. Πλέον ο αριθμός των νέκρων ξεπερνά τις 40.000 και αλλάζει τη μοίρα ενός λαού. Και σίγουρα την πολιτική, η οποία έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι αλλιώς έρχονται τα πράγματα στη ζωή, είναι κάποια πράγματα που είναι πάνω από τον άνθρωπο κι γι’ αυτό αλλιώς πρέπει να έρχονται τα πράγματα στην πολιτική και την διπλωματία. Πρέπει να υπάρχει πάντα ένα μίνιμουμ συνεννόησης, το έχει επισημάνει πολλάκις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ευρωπαϊκά φόρα και στις διμερείς σχέσεις. Ο Ερντογάν ξεκίνησε ως ευρωπαϊστής, υπηρετούσε όμως την στρατηγική του όλα αυτά τα χρόνια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας θεωρεί ότι με άλλο τρόπο θα αποκτήσει αυτά που θέλει. Όμως η αξία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνουν όλη αυτή την κατάσταση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This