Άρματα με ελληνικές σημαίες στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Που πήγε άραγε η «εξαφανισμένη» ελληνική κοινότητα της Αζοφικής;

Must Read

Η ελληνική κυβέρνηση και δυστυχώς τα συστημικά ΜΜΕ, ξαφνικά εδώ και μήνες σταμάτησαν να ασχολούνται με την ελληνική κοινότητα της Αζοφικής, την οποία όμως χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν την εχθρική στάση κατά της Ρωσίας.

Τι συνέβη άραγε με τις δεκάδες χιλιάδες ψυχές Ελλήνων γηγενών της Μαριούπολης και των γύρω περιοχών; Εξαφανίστηκαν; Εξοντώθηκαν; Γιατί κανείς δεν ασχολείται;

Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς όχι μόνο στάθηκε ανίκανη να προστατεύσει τους Έλληνες της Ουκρανίας, αλλά αντίθετα με τις ολέθριες επιλογές της, τους έθεσε σε κίνδυνο. Τώρα παριστάνει ότι δεν υπάρχουν. Ότι δεν υπήρξαν ποτέ.

Ή αλήθεια όμως, ίσως να αποκαλύπτεται στο βίντεο από το μέτωπο. Εκεί φαίνεται ένα άρμα μάχης με την ελληνική σημαία, ανάμεσα στα Ρώσικα άρματα που σπεύδουν στο Μπαχμούτ.

Παράλληλα, χιλιάδες Έλληνες της Μαριούπολης φαίνεται να έχουν επιστρέψει στην πόλη, η οποία πλέον ανακατασκευάζεται υπό ρωσική διοίκηση.

Μπορεί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να θεωρεί εχθρό την Ρωσία, δεν φαίνεται όμως να ισχύει το ίδιο για τους Έλληνες της Ουκρανίας, που έζησαν το φασιστικό καθεστώς από το 2014 και μετά στο πετσί τους. Γι’ αυτό και ο αριθμός των μελών της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας που πολεμά στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, φαίνεται να είναι μεγάλος. Δεν συμφέρει όμως το κυβερνητικό αφήγημα Μητσοτάκη να πάρει δημοσιότητα η στάση των Ελλήνων γηγενών.

Ίσως αυτό το γεγονός να εξηγεί και την αηδία που νιώθει ο Ζελένσκι για την Ελλάδα, αφού ακόμα και όταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου επισκέφτηκε το Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά, αλλά αντίθετα σήκωσε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με το οποίο αποθέωνε και ευχαριστούσε τον Ερντογάν και την Τουρκία!

 

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This