Μικροί «Σαμαρείτες» στήνουν κουμπαράδες για την 10χρονη Σμαράγδα

Must Read

Στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής της έχει στο πλευρό της όλους τους συμμαθητές της η 10χρονη Σμαράγδα, η οποία ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά, καθώς διαγνώστηκε πρόσφατα με λευχαιμία!

Σε μια κίνηση που φανερώνει αγάπη και ανθρωπιά, οι μικροί «Σαμαρείτες» έστησαν κουμπαράδες σε διάφορα σημεία του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας του 10χρονου κοριτσιού και τις μετακινήσεις της οικογένειας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που πήραν αυτήν τη συγκινητική πρωτοβουλία άρχισαν να γεμίζουν τον κουμπαρά που είχαν στήσει στην τάξη τους, με δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα που τους περίσσευαν από το κυλικείο. Με τη βοήθεια, όμως, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι κουμπαράδες μπήκαν σε όλες τις τάξεις και σύντομα η πράξη αλληλεγγύης των μικρών μαθητών διαδόθηκε και στα γύρω χωριά, με αποτέλεσμα να στηθούν κουμπαράδες σε σούπερ μάρκετ, φροντιστήρια, βιβλιοπωλεία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης (ΚΔΑΠ) στην ευρύτερη περιοχή.

«Εμείς ξεκινήσαμε σε τοπικό επίπεδο ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου» ανέφερε η Μαρία Λιάκου, εξηγώντας πως η ανταπόκριση του κόσμου διογκώθηκε από τη στιγμή που το θέμα γνωστοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μια κυρία επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να διατεθούν για τις ανάγκες του 10χρονου κοριτσιού τα χρήματα από έναν χορό που διοργανώνει με τον σύλλογό της. Μια άλλη κυρία από τον Στανό μάς ενημέρωσε ότι το χωριό διοργανώνει θεατρική παράσταση για να βοηθήσει ένα άλλο κοριτσάκι και δήλωσε πρόθυμη να διατεθεί μέρος των χρημάτων για τη Σμαράγδα» τόνισε η κυρία Λιάκου.

Η κοινωνική λειτουργός και σύμβουλος ψυχικής υγείας Παναγιώτα Σαχαρίδη, η οποία ενημερώθηκε για την εκστρατεία αγάπης των μικρών μαθητών από μια ανάρτηση, μίλησε για την αμεσότητα με την οποία «λειτουργεί» ο κουμπαράς. «Ο τραπεζικός λογαριασμός λειτουργεί επίσης, ωστόσο μπορεί κάποιος να ξεχαστεί ή να μην τον βολεύει η τράπεζα» εξήγησε, καταλήγοντας ότι «η κυρίαρχη σκέψη του καθενός είναι “τι θα γινόταν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στο δικό μου παιδί;”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This