«Είμαι ράκος» λέει ο Βαγγέλης που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πατέρα του στη Ρόδο

Ο 40χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του πατέρα του υποστηρίζει ότι δεν θα σταματήσει να ψάχνει την αλήθεια

Must Read

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση δηλώνει ότι βρίσκεται ο 40χρονος Βαγγέλης που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πατέρα του Γιώργο Καρυώτη, μέσα στο σπίτι του, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ λέει ότι έχει στιγματιστεί στο νησί: «Είμαι πολύ καταβεβλημένος ψυχολογικά, είμαι πολύ χάλια και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς αισθάνομαι. Ζούμε σε μία μικρή κοινωνία στη Ρόδο κι έχω στιγματιστεί σαν άνθρωπος. Ψάχνω την αλήθεια για τον πατέρα μου και δεν θα σταματήσω» δήλωσε στο «Live News».

Παράλληλα, η δικηγόρος του Δέσποινα Γρύλλη, υποστηρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο εντολέας της είναι αθώος, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.




Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Από την πρώτη στιγμή ο γιος ήταν ο βασικός ύποπτος, καθώς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος ο οποίος μίλησε με τον ηλικιωμένο και ο πρώτος που τον βρήκε νεκρό. Υστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε ο εισαγγελέας να ασκήσει εναντίον του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ εξέδωσε διάταξη για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Πάντως, ακόμα και μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του, ο 40χρονος Βαγγέλης επιμένει στην αθωότητά του, επαναλαμβάνοντας τις αιχμές που είχε αφήσει κατά των αστυνομικών για καθυστερήσεις στην έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας του πατέρα του μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» στις 14/10/2022.

Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν τα οικονομικά κίνητρα που είχε ο 40χρονος για να τον σκοτώσει. Ο δράστης είχε ζητήσει ένα χρηματικό ποσό από τον πατέρα του, το οποίο δεν βρέθηκε μετά τη δολοφονία του. Τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στον πατροκτόνο είναι αποκαλυπτικά. Κατά την ανεύρεση του πτώματος διαπίστωσαν ότι ήταν περιποιημένο. Το πτώμα ήταν σκεπασμένο με κουβέρτα και είχε τοποθετηθεί ένα πανί στο κεφάλι για να μην ακουμπά στο πάτωμα. Κανείς ληστής δεν θα έκανε κάτι τέτοιο…

Σκηνοθετημένη ήταν και η θέση των χεριών του θύματος, που βρέθηκαν δεμένα με ένα… κορδόνι από αρβύλα. Ενα ακόμα στοιχείο είναι πως η πόρτα του σπιτιού του, ενώ ήταν πάντα κλειστή, τη μοιραία ημέρα ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο. Μόνο ένας οικείος θα μπορούσε να έχει τοποθετήσει το ξύλο…

Το τρίτο στοιχείο είναι πως κανένας από τους γείτονες δεν άκουσε φασαρία. Αρα δεν μπήκε μέσα κάποιος άγνωστος… Στο στημένο σκηνικό ληστείας, ο «ληστής» δεν αφαίρεσε πουγκί με χρήματα που είχε πάνω του ο άτυχος ηλικιωμένος, ούτε ο χώρος ήταν αναστατωμένος. Ο δολοφόνος ήξερε πού έπρεπε να ψάξει…

Ενα ακόμα επιβαρυντικό στοιχείο είναι πως τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορουμένου βρέθηκε στο κάτω μέρος του κρεβατιού, δίπλα από το θύμα.
Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 40χρονος προσπάθησε να το εξηγήσει, λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι. Ομως το σπίτι δεν βρέθηκε καθαρισμένο ή τακτοποιημένο…

Ενα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που «έκαψαν» τον πατροκτόνο είναι πως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του πως κατά την παραμονή του στο σπίτι του πατέρα του, λίγες ώρες πριν πεθάνει, ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες. Ομως οι αστυνομικοί βρήκαν το θύμα στις 14 Ιουνίου 2022 δεμένο πισθάγκωνα και με βρόγχο στον λαιμό, να φοράει τα ίδια ρούχα τα οποία, όπως φαίνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, φορούσε δύο ημέρες νωρίτερα, την τελευταία ημέρα που ήταν έξω από το σπίτι.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται πως εκείνη την ημέρα κυκλοφορούσε κοντά στο σπίτι ο 40χρονος γιος, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα, ενώ βρισκόταν στην εργασία του, προσποιούνταν μπροστά στους συναδέλφους του ότι συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον πατέρα του όταν αυτός ήταν ήδη νεκρός, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This