Καθαρά Δευτέρα: Με άστατο καιρό, σκόνη και χαμηλές θερμοκρασίες το σαρακοστιανό τραπέζι

Must Read

Με χαμηλές θερμοκρασίες και αυξημένη αφρικανική σκόνη θα απολαύσουν οι Ελληνες το σαρακοστιανό τραπέζι, αφού ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα θα είναι άστατος, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το τριήμερο, ο ίδιος εξήγησε πως από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά κυρίως από την Κυριακή της Αποκριάς αναμένουμε αλλαγή του καιρού, η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

«Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές έως το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Γενικότερα, θα οδηγηθούμε σε έναν συννεφιασμένο και βροχερό καιρό μέχρι και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται την Κυριακή εξαιτίας των πολύ θυελλωδών νοτιάδων, που μπορεί να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-19 βαθμούς Κελσίου» επισημαίνει.

Την Καθαρά Δευτέρα θα επιμείνει ο άστατος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. «Αυτό σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές, ωστόσο θα έχουμε και διαστήματα με βελτιωμένο
καιρό. Ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ οι νοτιάδες θα περιοριστούν στο Αιγαίο. Οπως φαίνεται, θα έχουμε και λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 15-18 βαθμούς Κελσίου» προσθέτει ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This