«Οι εγκληματίες αποφυλακίζονται» – Η πρώτη δήλωση του Μ. Δημητρακόπουλου για τη αποφυλάκιση Τζόρτζι

Must Read

Αιχμές κατά του δικαστικού συστήματος του Βελγίου άφησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή σχετικά με την απόφαση για την χθεσινή αποφυλάκιση του Φραντζέσκο Τζόρτζι, τονίζοντας, την ίδια στιγμή, ότι η πρώην ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να δίνει την μάχη της για την αποφυλάκισή της.

«Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητα τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με το Euroactiv.

Και πρόσθεσε: «Η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωση της. Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στην φυλακή η κ. Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα… θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν… στις αρχές…».

Σε ερώτηση αν η απόφαση αποφυλάκισης για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την Εύα Καϊλή, ο γνωστός ποινικολόγος είπε:

«Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κυρία Εύα Καϊλή. Γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν στην φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωότητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Τζόρτζι λήφθηκε χθες από την Εισαγγελία Βελγίου και πλέον η κράτηση του θα συνεχιστεί εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Δείτε τις δηλώσεις:

 

Δείτε επίσης:

Εύα Καϊλή: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση της ευρωκοινοβουλευτικής ασυλίας – Αφορά παλιότερη υπόθεση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This