Market Pass: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των πληρωμών

Ποια λάθη απορρίπτουν τις αιτήσεις σας

Must Read

Ένα επίδομα γεμάτο αμφισβητήσεις και κοροϊδία απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι όχι μόνο βιώνουν την αβάστακτη ακρίβεια καθημερινά στο πετσί τους, αλλά και καλούνται να πληρώνουν και ασύλληπτους φόρους που δεν μπορούν να καλύψουν με τις πενιχρές τους απολαβές!

Ωστόσο, αφού επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει επαίτες τους Έλληνες, fuel pass, market pass, και όλες οι εμπνεύσεις του, γίνονται ο λόγος για να «βγει» το τραπέζι της ημέρας… Γιατί τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση δεν καλύπτουν περισσότερες ανάγκες ενός νοικοκυριού. Και έτσι, μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα δυο εκατομμύρια. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι δικαιούχοι κατά την συμπλήρωση του Market Pass καθώς τα λάθη ή οι αστοχίες μπορεί να τους κοστίσουν το πενιχρό επίδομα… Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20% σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου.

Ποιοι μένουν εκτός  

  • άγαμοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 16.000 ευρώ
  • έγγαμοι με εισόδημα άνω των 24.000 ευρώ (ισχύει προσαύξηση κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί)
  • μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα άνω των 24.000 ευρώ, (ισχύει προσαύξηση κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο)
  • τα εξαρτώμενα μέλη ή φιλοξενούνται
  • όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λπ.)
  • οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού
  • όσοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση

Όποιος έχει ακίνητη περιουσία μένει «έξω» 

  • Οι άγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 250.000 ευρώ
  • Οι έγγαμοι με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ

Τι πρέπει να προσέξουν οι αιτούντες 

  • Αν ο αιτών δεν είναι δικαιούχος ή κάνει κάποιο λάθος, τότε μετά από τους προβλεπόμενους ελέγχους η αίτηση του θα χαρακτηριστεί ως «ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ»
  • Για την απόρριψη ο δικαιούχος λαμβάνει ενημέρωση μέσω e-mail
  • Σε αυτή την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί μέχρι τις 15/3/2023 να τροποποιήσει και να υποβάλει εκ νέου την αίτηση

Από την περασμένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν να υποβάλουν αίτηση και στα ΚΕΠ, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων παραμένει στις 15 Μαρτίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This