Γρίφος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων!

Ψάχνουν συγγενείς και φίλους στα social media

Must Read

Πέρασαν 36 και πλέον ώρες από τη δραματική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, και δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται. 

Τι και αν πέρασαν δύο ημέρες από το θλιβερό γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε νέους ανθρώπους, ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων και παραμένει θολό το τοπίο γύρω από τον αριθμό των επιβαινόντων, των εισιτηρίων που «χτυπήθηκαν», αλλά και των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν λεπτά μετά το δυστύχημα, χωρίς να καταμετρηθούν. Η πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train έκανε λόγο περίπου 350 επιβάτες την ώρα της σύγκρουσης, με τον αριθμό αυτόν να παραμένει μέχρι σήμερα στο περίπου. Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για 10, 20, ακόμα και 40 άτομα, τα οποία αγνοούνται. Οι περισσότεροι αγνοούμενοι, όπως και τα θύμα της τραγωδίας, είναι νεαροί, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

«Κόλαση» στο βαγόνι του εστιατορίου

Στους 46 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από το πρωί έχουν ανασυρθεί ακόμη επτά σοροί. Ανάμεσα σε καμένες λαμαρίνες και συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν απεγνωσμένα για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Κάτω από τα βαγόνια αυτά έχουν εντοπιστεί σοροί αλλά και ανθρώπινα μέλη. Για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση στα Τέμπη, στο βαγόνι όπου βρισκόταν το εστιατόριο, έκανε λόγο νωρίτερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. «Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης. Έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι», τόνισε. «Είναι μια δύσκολη επιχείρηση που θα έχει συνέχεια, γιατί θα πρέπει να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός αδυνατώντας, όπως είπε, να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο βαγόνι, στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες. 

 






Οι επισκέψεις του υπουργού Υγείας και της αναπληρώτριας υπουργού δεν βοήθησε στο να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις λίστες, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς που αναγκάζονται με ό,τι μέσα διαθέτουν να ψάχνουν μόνοι τους στα νοσοκομεία, να αναζητούν τους ανθρώπους τους στην τηλεόραση και τα social media, ακόμα και στον τόπο της τραγωδίας.

 






Διαβάστε ακόμα:

Πυροσβεστική: 46 τα επιβεβαιωμένα θύματα της τραγωδίας – Επτά απανθρακωμένες σοροί ανασύρθηκαν από το εστιατόριο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This