Ώρα συλλήψεων για τη ληστεία των Rolex στο Σύνταγμα

Η ομάδα των τεσσάρων Σέρβων και ενός Ελληνα και ο 62χρονος «δούρειος ίππος» από το Μαυροβούνιο

Must Read

Ενα από τα σκέλη της πολυπλόκαμης οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες» εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., που βρισκόταν πίσω από την κινηματογραφική ληστεία κοσμηματοπωλείου στο Σύνταγμα, την 20ή Δεκεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που εξαρχής έβλεπε τους «Ροζ Πάνθηρες», πίσω από τη ληστεία, ταυτοποίησε πέντε άτομα, από τα οποία συνέλαβε τα δύο (έναν Ελληνα και έναν Σέρβο) για τη ληστεία, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν 24 πολυτελή ρολόγια rolex, συνολικής αξίας περίπου 135.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ομάδα (τέσσερις Σέρβοι και ο Ελληνας) του διεθνούς κυκλώματος πριν από το χτύπημα στη Rolex επί της οδού Κολοκοτρώνη νοίκιασε ως βάση διαμέρισμα Αirbnb, έκλεψαν δύο μοτοσικλέτες και προμηθεύτηκαν τον εξοπλισμό (πιστόλι, σφυρί, κουκούλες).

Στη ληστεία πρώτος στο κατάστημα μπήκε ως πελάτης ο 63χρονος σεσημασμένος Μαυροβούνιος, ο οποίος είχε συγκεκριμένο ρόλο στην οργάνωση, διευκολύνοντας την είσοδο των υπόλοιπων δραστών, ζητώντας από τον υπάλληλο να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή λόγω ενός κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Τότε μπήκαν οι κουκουλοφόροι «Ροζ Πάνθηρες» και με απειλή όπλου άρπαξαν τα πανάκριβα ρολόγια. Μετά τη ληστεία οι τρεις Σέρβοι ληστές έφυγαν άμεσα από τη χώρα μας.

Ο σεσημασμένος Μαυροβούνιος

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη ληστεία και να συλλάβουν στον Πειραιά και τον Γέρακα τον έναν Σέρβο και τον Ελληνα, ηλικίας 35 χρόνων και οι δύο. Ως αρχηγός φέρεται ο 47χρονος Σέρβος ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό. Ο εν λόγω φέρεται ότι έχει διασυνδέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και διοχετεύει τα κλεμμένα ρολόγια σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί το 2017 για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Ελβετία αλλά και για τη συμμετοχή του σε ληστεία και πάλι κοσμηματοπωλείου το 2016 στη Σλοβενία. Ο δεύτερος Σέρβος, 48 χρόνων, ήρθε στη χώρα μας έξι ημέρες πριν από τη ληστεία και ήταν και αυτός που επιτέθηκε στον υπάλληλο security και τον ακινητοποίησε. Φέρεται ότι διέφυγε επτά ημέρες μετά, ενώ είναι σεσημασμένος στην πατρίδα του για ληστείες, κατοχή και διακίνηση όπλων και εκρηκτικών.

Ο 35χρονος Ελληνας φέρεται ότι κρατούσε το πιστόλι, ενώ στο παρελθόν έχει συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκανε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα. Και ο έτερος 35χρονος από τη Σερβία είναι επίσης ποινικός και έχει συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. το 2014 για τη συμμετοχή του και πάλι στους «Ροζ Πάνθηρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This