Η μεγαλύτερη διαμαρτυρία όλων των εποχών στην Αθήνα – Λαοθάλασσα οργής για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από 50.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας - «Δολοφόνοι» βροντοφώναξε ο κόσμος

Must Read

Ιστορική ήταν η προσέλευση του κόσμου στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, με τον κόσμο να ζητάει δικαίωση για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη και στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, ανάμεσά τους νέα παιδιά και φοιτητές. 

Από τις 11 το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για τα Τέμπη, με κεντρικό σύνθημα «δολοφόνοι».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., πάνω από 50.000 βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν. 

Οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου έχουν πλημμυρίσει από διαδηλωτές, ενώ στο Σύνταγμα έφτασε μεγάλος όγκος των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόσωπα οργισμένα, με δάκρυα στα μάτια, γονείς, νέοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας, βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τα θύματα του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Την «τιμητική» τους είχαν πολιτικά πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Mολότοφ και χημικά

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με ομάδα διαδηλωτών, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία για τους νεκρούς των Τεμπών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς έξω από τη Βουλή και εκείνοι απάντησαν ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης.

https://www.youtube.com/watch?v=NTzhxgorejo

Συλλήψεις

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοβολίδες, πέτρες, ρόπαλα και κουκούλες. Οι επτά συλληφθέντες, που κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Στην Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία» πραγματοποιήσαν διαδήλωση στην Καμάρα μέλη σωματείων, κινήσεων και οργανώσεων.

Eπεισόδια έξω από τον ΟΣΕ

Κατά την διάρκεια της μεγάλης διαμαρτυρίας στη συμπρωτεύουσα για το έγκλημα στα Τέμπη, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς ξεκίνησε πετροπόλεμος, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών στο πλήθος.

Πλημμύρισε η Λάρισα

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων, πραγματοποιήθκε στη κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με συνθήματα όπως «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί, αλλά και «νέα γενιά σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», μαθητές κρατούσαν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο τροχαίο.

Στην Κρήτη

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση στην Κρήτη. Στην απεργία συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, πρωτοβάθμια σωματεία.

Στη Δράμα

Στην Δράμα, στους δρόμους κατέβηκαν μαθητές, φορείς και σωματεία με κύριο αίτημα να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε βίντεο:









Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This