Έγγραφο-«φωτιά»: Από το 2018 ήταν έτοιμο το σύστημα επικοινωνίας των μηχανοδηγών, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ!

Τραγική ειρωνεία: Υπήρχε το συγκεκριμένο σύστημα και στο μοιραίο κομμάτι των Τεμπών

Must Read

Ένα έγγραφο-βόμβα αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με το οποίο, το σύστημα επικοινωνίας των μηχανοδηγών για τον σιδηροδρομικό άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Προμαχώνας, ήταν έτοιμο από το 2018, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ!

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ (από τη διεύθυνση έργων προς το διοικητικό συμβούλιο), το 2008 ολοκληρώθηκε στο δίκτυο η σύμβαση για την προμήθεια συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R (σταθμοί βάσης, εξοπλισμός ραδιοκάλυψης, πλήρες δίκτυο οπτικών ινών), ενώ μέχρι το 2009 είχε ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση του προσωπικού, μηχανοδηγών και σταθμαρχών!




Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο με ημερομηνία Φεβρουαρίου 2019, «… δηλαδή το 100% των συμβατικά προβλεπόμενων ποσοτήτων έχει παραδοθεί και λειτουργεί σε πλήρη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα»!

Μάλιστα, έγιναν και δύο επιτυχείς δοκιμαστικές λειτουργίες με φορητές συσκευές τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2019.

Η πρώτη σύμβαση χρονολογείται από το 2006, παραδόθηκε το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2019, με την τραγική ειρωνεία να είναι ότι στο μοιραίο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου, το Λάρισα-Ευαγγελισμός, υπήρχε το συγκεκριμένο σύστημα!

Αλλά δυστυχώς, δεν λειτουργούσε κι έτσι ο μηχανοδηγός δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με ομαδική κλήση και συγκεκριμένους αποδέκτες (σταθμάρχες σε Λάρισα και Νέους Πόρους – μηχανοδηγός εμπορικής αμαξοστοιχίας), αλλά προσπαθούσε με το κινητό του…

ΕΡΓΟΣΕ: Ενέκρινε έργα τηλεδιοίκησης 2 ημέρες μετά την ταγωδία

Σε μία ακόμα αποκάλυψη αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι μετά την τραγωδία (εστάλησαν δύο εσωτερικά έγγραφα προς τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΓΟΣΕ στις 2 Μαρτίου), η ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε κονδύλια για έργα που είχαν σταματήσει! Κατόπιν εορτής δηλαδή…




Οι αποκαλύψεις για την αδιαφορία και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα του σιδηροδρόμου στη χώρα μας, διαδέχονται η μία την άλλη και υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, όλα όσα βγαίνουν στο φως είναι απλώς εξοργιστικά…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This