Καλαμαριά: Πέταξαν στον δρόμο οικογένεια με τη συνδρομή της Αστυνομίας

Το σπίτι έχει βγει σε πλειστηριασμό από fund - Άλλες δύο φορές επιχειρήθηκε έξωση

Must Read

Οι πλειστηριασμοί κατοικιών των Ελλήνων πολιτών από funds του εξωτερικού καλά κρατούν, αφού χθες πέταξαν έξω από το σπίτι τους τα μέλη μιας οικογένειας, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, με την έξωση να γίνεται κάτω από ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund και ο αγοραστής είχε επιχειρήσει άλλες τρεις φορές να πετάξει έξω τους ιδιοκτήτες, μια συνταξιούχο και έναν αυτοαπασχολούμενο.
Το αρχικό δάνειο που είχε λάβει ο κ. Παπάζογλου και η σύζυγός του ήταν γύρω στις 60.000 ευρώ, και ενώ αρχικά αποπληρωνόταν κανονικά, όταν μειώθηκαν τα εισοδήματά τους δραστικά σταμάτησαν να πληρώνουν και το οφειλόμενο ποσό εκτοξεύτηκε στις 180.000 ευρώ!

«Eσπασαν την πόρτα με τη βοήθεια της Aστυνομίας και μας έβγαλαν τα πράγματα έξω, χωρίς να περιμένουν την απόφαση από το δικαστήριο για την ακύρωση του πλειστηριασμού, η οποία θα εκδοθεί περίπου σε έναν μήνα» δήλωσε ο Φώτης Παπάζογλου και πρόσθεσε:
«Η αναλγησία τους φάνηκε όταν ήρθαν την προηγούμενη Τετάρτη, όταν είχαμε τους νεκρούς στα Τέμπη, πάλι με τη συνδρομή της Aστυνομίας, μέρα πένθους και ξαναπαραβίασαν την πόρτα. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Σημειώνεται ότι, όπως έχει καταγγείλει κατά τις δύο προηγούμενες απόπειρες έξωσης ο Φ. Παπάζογλου, δεν έγινε καμία προσπάθεια από το fund το οποίο αγόρασε το δάνειο από τράπεζα να γίνει διακανονισμός, αν και ο ίδιος προσπάθησε να έρθει σε επαφή για ρύθμιση.

Eξω από το σπίτι βρέθηκε αρκετός κόσμος, αλλά και φορείς της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν με πανό, φωνάζοντας: «Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός, τα σπίτια του λαού, τα σώζει ο λαός».

Τα συνδικάτα και οι φορείς τόνισαν ακόμη: «Δεν σταματάμε, θα ξαναέρθουμε, δεν φοβόμαστε. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και αυτής και όσες κινδυνεύουν» σημείωσε ο Γιάννης Κουρμούλης εκ μέρους της επιτροπής πλειστηριασμών.

«Δεν γίνεται χωρίς να τελειώσουν τα δικαστήρια να μας βγάζουν έξω. Και επειδή έχουμε δίκιο θα δικαιωθούμε. Εμείς θα ξανάρθουμε και δεν φοβόμαστε κανέναν. Δεν μας πτοεί τίποτα. Το δίκιο είναι με το μέρος μας» τόνισε ο Φώτης Παπάζογλου που μαζί με τη σύζυγό του πετάχτηκαν έξω από το σπίτι.

Η έξωση οικογένειας έγινε από το σπίτι της, στην Καλαμαριά, στην οδό Αγίου Βασιλείου 4, μετά την τέταρτη προσπάθειά τους, και η Ελένη Ελευθεριάδου, μέλος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, σημείωσε ότι «το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα βρίσκεται δίπλα σε κάθε λαϊκή οικογένεια, ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Ο δικαστικός επιμελητής έσπασε και άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού για να παραδοθεί στην τράπεζα, ενώ οι διαμαρτυρίες στη γειτονιά θα συνεχιστούν και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού Φώτη Παπάζογλου να λέει προς τους διαμαρτυρόμενους: «Σας ευχαριστώ πολύ όλους που αφήνετε τις δουλειές σας για το δικό μου σπίτι. Εμείς θα ξαναμπούμε στο σπίτι, δεν φοβόμαστε κανέναν, και εσείς να μη φοβάστε κανέναν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This