Αδιανόητο: Γονείς μαθητή χτύπησαν καθηγητή και του έκαναν μήνυση!

Είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ δύο παιδιών

Must Read

Ένα αδιανόητο περιστατικό με θύμα έναν εκπαιδευτικό σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Περίστασης Κατερίνης, όταν γονείς και συγγενείς ενός μαθητή προπηλάκισαν καθηγητή πληροφορικής και του άσκησαν βία, ενώ προχώρησαν και σε μήνυση εναντίον του.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου 15 μέρες.

Ο μαθητής, ο οποίος είναι Ρομά, μάλωνε με έναν συμμαθητή του μέσα στην τάξη για προσωπικές τους διαφορές και πιάστηκαν στα χέρια. Τον καβγά αντιλήφθηκε ο καθηγητής, ο οποίος έσπευσε να χωρίσει τα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την πηγή, ο καθηγητής κράτησε τον μαθητή Ρομά, ωστόσο ο άλλος μαθητής βρήκε την ευκαιρία και τον χτύπησε  στο πρόσωπο!

Αργότερα οι γονείς και οι συγγενείς του Ρομά έφτασαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και προχώρησαν σε χειροδικία. Ο καθηγητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης!

Οι γονείς δεν σταμάτησαν εκεί και έκαναν μήνυση στον καθηγητή καθώς θεώρησαν ότι ο καθηγητής είναι υπεύθυνος για τον καβγά.

Η αντίδραση των συναδέλφων του και του διευθυντή

Οι συνάδελφοι του εκπαιδευτικού έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία στέκονται στο πλευρό του  ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πιερίας.

Συνάδελφός του μίλησε για έναν καθηγητή ήπιων τόνων, ο οποίος δε θα προχωρούσε σε πράξη ρατσιστικού χαρακτήρα.

Ο Μιχάλης Δελής από την ΕΛΜΕ Πιερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, όπου οι γονείς επιτέθηκαν απρόκλητα στον καθηγητή, τονίζοντας τη θέση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την οποία τέτοιες πράξεις δε μπορεί να συμβαίνουν στις σχολικές κοινότητες.

«Είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε για να δούμε γιατί οι έφηβοι μαθητές έχουν αντιπαραθέσεις και οι γονείς αντί να βρουν λύσεις και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διάλογο, επιλέγουν να οξύνουν τα πράγματα και να ασκήσουν βία πάνω σε εκπαιδευτικούς. Δεν είχαμε περιστατικά βίας στην Πιερία και ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δελής υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο γυμνάσιο είναι ήρεμη έκτοτε και πως ο καθηγητής συνεχίζει τη δουλειά του.

Όπως επισημαίνει: «Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κρίσεων στα νέα παιδιά. Μετά από τον εγκλεισμό δύο χρόνων, οι μαθητές μένοντας μακριά από το σχολείο και την κοινωνικοποίηση, έχουν κι αυτοί προβλήματα. Κατανοούμε τα φαινόμενα και τα βάζουμε στη σωστή διάσταση. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This