Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη

H Εισαγγελία Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην αναγνώριση ελαφρυντικού στον 55χρονο γυναικοκτόνο

Must Read

Αίτηση αναίρεσης για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την ποινή-χάδι στον σύζυγο και καταδικασμένο δολοφόνο της Έφης Τσιχλάκη.

Ήταν Μάιος του 2022 όταν ο 55χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά. Μάλιστα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό τ του πρότερου σύννομου βίου. Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος και ξάδελφος της δολοφονημένης, Εμμανουήλ Αθανασίου, πάνω σε αυτό το αίτημα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης δικαστηρίου που επέβαλλε ποινή 8 ετών στον Κ. Λ. που σκότωσε την σύζυγο του.

«Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω (με δάκρυα στα μάτια) τη συγκίνηση μου» έγραψε σε ανάρτησή του ο Εμμανουήλ Αθανασίου τονίζοντας: «Η υπόθεση της λατρεμένης μας Έφης φτάνει στον Άρειο Πάγο μετά από τόσα χρόνια, τόσες απειλές εναντίον της οικογένειας κι εμένα προσωπικά (“πουστάρα” γράφανε τα σημειώματα τύπου μαφίας), κι ενώ το άγριο έγκλημα πήγε να καλυφθεί και να παρουσιαστεί ως αυτοκτονία; η υπόθεσή της να ξεχαστεί. Δώσαμε τιτάνιο αγώνα για αυτή την υπέροχη γυναίκα, ένα σπάνιο πλάσμα που πήγε κυριολεκτικά, όπως λέμε στην Ελλάδα, σαν “το σκυλί στ’ αμπέλι”».

Μιλώντας στο  Flashnews.gr η συνήγορος της οικογένειας της δολοφονημένης γυναίκας, Κλειώ Παπαπαντολέων, ανέφερε για την εξέλιξη: «η Εισαγγελία έχει θορυβηθεί για τη χαμηλή ποινή και για αυτό προχώρησε αυτή την απόφαση».

«Η αγάπη με εγκλώβισε σε μια φυλακή»

Η οικογένεια της αδικοχαμένης Έφης Τσιχλάκη ζητά δικαίωση για τον άδικο χαμό της 47χρονης που βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι της στα Χανιά, τον Μάρτιο του 2016. Οι αρχές είχαν βρει στην τσάντα της 47χρονης ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ο σύζυγός της την μείωνε διαρκώς και την υποτιμούσε, αλλά και ότι στα μάτια του βλέπει μίσος και αηδία. «Η αγάπη με εγκλώβισε σε μια φυλακή» έγραφε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η 47χρονη εντοπίστηκε νεκρή από τον 49χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους. Μάλιστα ο ίδιος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και ενημέρωσε ότι η Έφη είχε δώσει τέλος στη ζωή της. Μια ημέρα μετά, ο ίδιος συνελήφθη για ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι η συζυγός του αυτοκτόνησε και τον αθώωσε τον κατηγορούμενο και αποφάνθηκε ότι η 47χρονη είχε αυτοκτονήσει, ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας ότι η Έφη δεν ήταν δυνατό να είχε δώσει τέλος στη ζωή της, καθώς ήταν δεξιόχειρας και είχε βρεθεί πυροβολημένη στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού.

Δείτε επίσης:

«Η Έφη Τσιχλάκη δεν αυτοκτόνησε – Ένοχος για ανθρωποκτονία ο σύζυγός της!» – Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This