Οι αρχαιολόγοι κόντρα στη μαφία της Μυκόνου

Με αποχή από κάθε οικοδομική δραστηριότητα απαντούν στον ξυλοδαρμό συναδέλφου τους που χειριζόταν υποθέσεις παρανομίας επιχειρηματιών

Must Read

Μπλόκο στις οικοδομές στη Μύκονο βάζουν οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους, μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους στο νησί.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποφάσισε να αρχίσει κινητοποιήσεις μετά τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλης Ψαρρός ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στη Μύκονο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, άγνωστος άντρας, περίπου 35 ετών, μετρίου αναστήματος, είχε στήσει καρτέρι και χτύπησε τον υπάλληλο στο πρόσωπο, στο κεφάλι και το σώμα του, με αποτέλεσμα να σπάσουν η μύτη και τα πλευρά του.

Οι αρχαιολόγοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους για έναν μήνα και έτσι, να προκληθούν καθυστερήσεις στην οικοδομική δραστηριότητα στο νησί.

Παράλληλα, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς φάκελο με τρεις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφός τους στη Μύκονο, οι οποίες ενδέχεται να έχουν σχέση με τον ξυλοδαρμό του.

Εξάλλου, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, επιδιώκοντας συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ.

Βασικά αιτήματά τους είναι:

  • Να καταργηθεί το άρθρο 72, παρ. 1Α του ν. 5021/2023 που αφορά το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κυκλάδων.
  • Το υπουργείο Πολιτισμού να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται ο αρχαιολόγος Μ. Ψαρρός προκειμένου να συσχετιστούν στη δικογραφία για την επίθεση που δέχτηκε.
  • Να σταματήσουν οι πιέσεις από κυβερνητικά και πολιτικά γραφεία προς συναδέλφους τους.
  • Να θεσμοθετηθούν με ΚΥΑ οι όροι χρήσης γης και δόμησης στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως προβλέπει ο αρχαιολογικός νόμος.
  • Στελέχωση του προσωπικού με προσλήψεις ατόμων όλων των ειδικοτήτων. Ειδικά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων να προσληφθεί νέο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αλλά και ένας δικηγόρος.
  • Να καταργηθούν όλες οι ειδικές διατάξεις που περιορίζουν τις προθεσμίες του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας στις 60 ημέρες.
  • Να γίνονται σεβαστές από όλες τις υπηρεσίες και άμεσα εκτελεστέες οι ανακλήσεις αδειών λειτουργίας που εκδίδει η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η διοίκηση του σωματείου των αρχαιολόγων θα μεταβεί στη Μύκονο, όπου θα έχει επαφές με τον Δήμο, συλλόγους ξενοδόχων και άλλους φορείς, ενώ θα διοργανωθεί πανελλαδική απεργία για το θέμα στις 28 Μαρτίου. Επίσης, οι αρχαιολόγοι θα συναντήσουν τους βουλευτές Κυκλάδων όλων των κομμάτων και θα στείλουν επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ώστε αστυνομικοί να συνοδεύουν τους συναδέλφους τους στις αυτοψίες που αφορούν υποθέσεις παραβίασης του αρχαιολογικού νόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This