«Δεν ιδιωτικοποιείται η ογκολογική μονάδα του Παίδων “Αγία Σοφία”», λέει ο Πλεύρης

Θα γίνει...αναβάθμιση σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

Must Read

Να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στον κλάδο της υγείας τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί ο Θάνος Πλεύρης με αφορμή την είδηση ότι η ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» οδεύει σταθερά προς την ιδιωτικοποίηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες από το βήμα της Βουλής δεν θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση αλλά… αναβάθμιση της μονάδας με την μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ”, εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

«Βασική προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της Υγείας και του ΕΣΥ και στο πλαίσιο αυτό έρχεται και η αναβάθμιση της ογκολογικής μονάδας σε ογκολογικό Κέντρο με την μορφή ΝΠΙΔ», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ιδιωτικοποιείται η μονάδα, καθώς το ΝΠΙΔ ελέγχεται από το Δημόσιο και χρηματοδοτείται από αυτό. Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση των ασθενών που θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται δωρεάν με χρήση περισσοτέρων υπηρεσιών. Δεν αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στην μονάδα».

Πρόσθεσε ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο και το συνιστώμενο αυτοτελή δημόσιο φορέα, αφιερωμένο αποκλειστικά στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, «η Πολιτεία επιχειρεί, με ένα εμβλητικό τρόπο, να ενισχύσει και αναβαθμίσει την υφιστάμενη σήμερα, ως απλή μονάδα, Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”».

Όπως ανέφερε ο υπουργός στο συνιστώμενο Κέντρο μεταφέρονται – το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Ογκολογικό Τμήμα από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Επιπλέον, παρέχεται η εξουσιοδότηση με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών να αποφασιστεί η μεταφορά και της Μονάδας Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας – Ογκολογίας της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία λειτουργεί σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με ρύθμιση κάθε σχετικής λεπτομέρειας.

Στόχος της Πολιτείας, όπως δήλωσε, είναι η έγκαιρη διάγνωση, η οποία συνεπάγεται υψηλά ποσοστά ίασης, με τη εφαρμογή των σύγχρονων θεραπειών, η ανάπτυξη ειδικών παιδιατρικών ογκολογικών τμημάτων, όπου τα παιδιά / έφηβοι με καρκίνο θα υποστηρίζονται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και στην περίοδο της επανένταξης.

Δείτε επίσης:

«Πυρά» από τους εργαζόμενους του Παίδων Αγία Σοφία για την ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας κατά της ιδιωτικοποίησης του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This