Παρασκευή 18/6/2021

Εξαγριωμένοι στη Σκύδρα με τους μετανάστες: «Θα πάρουμε τις καραμπίνες, αν μας πειράξουν» (video)

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι της Σκύδρας για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών σε παλιό στρατόπεδο στην περιοχή. Κάποιοι από αυτούς μίλησαν στην εκπομπή του ANT1 και δήλωσαν φανερά τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο μεταναστευτικό.

Χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Η άμυνα μας θα είναι να πάρουμε τις καραμπίνες, για να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας» […] «Είπα την αλήθεια, ο κάθε Έλληνας πολίτης θα έκανε το ίδιο αν ενοχληθεί από κάτι. Αν κάποιος λαθρομετανάστης ενοχλήσει την οικογένειά μου, την οικογένεια του γείτονα, γίνουν ζημιές ή επιθέσεις, είναι πολύ λογικό να φτάσουμε εκεί».

Ο αντιδήμαρχος Σκύδρας σημείωσε μάλιστα πως το στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για τη μεταφορά λαθρομεταναστών.

Ιδιαίτερα εξαγριωμένος ήταν ένας ακόμη από τους κατοίκους που ανέφερε: «Να σηκωθούν να φύγουν όλοι από την Ελλάδα. Να τσακιστούν να φύγουν, δεν έχουμε καμία δουλειά με αυτούς». Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο ιερέας από την Σκύδρα για όσα είπε για το κοράνι.

Έφτασαν 6.868 μετανάστες στα νησιά τον Οκτώβριο

Χθες έφθασαν στη Μυτηλήνη οκτώ βάρκες με 323 άτομα, που προωθήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στον οποίο  βρίσκονται πάνω από 15.000 μετανάστες.

Την Τετάρτη, οι Αρχές εντόπισαν 284 άτομα, σε 11 διαφορετικά περιστατικά, στις θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά των νησιών Λέσβου, Κω, Σάμου, Λέρου και Χίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης τον Οκτώβριο του 2019 πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 6.868 μετανάστες. Από αυτούς οι  3.474 πέρασαν στη Λέσβο, 1.820 στη Χίο και 1.556 στη Σάμο.

Σήμερα αναχωρούν από τον καταυλισμό της Μόριας 815 αιτούντες για άσυλο.  Θα μεταφερθούν στην με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ άλλα 58 άτομα θα φύγουν από τη Μόρια το απόγευμα της Κυριακής με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ