Σοκάρει ιατροδικαστής για τα τραύματα του Άλκη: «Ο εγκέφαλος δεν χωρούσε στο κρανίο»!

Η ίδια τόνισε ότι υπάρχει «σχολή» για χτυπήματα σε θύματα οπαδικής βίας - «Ο Άλκης δεν θα ζούσε, ακόμα και αν ήταν σε νοσοκομείο», είπε

Must Read

Ιδιαίτερα σοκαριστικές λεπτομέρειες για τα τραύματα του 19χρονου Άλκη Καμπανού ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης την 1η Φεβρουαρίου του 2022 ήρθαν σήμερα στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης.

Σήμερα κατέθεσε η ιατροδικαστής Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει από τους γονείς του Άλκη να βγουν από τη δικαστική αίθουσα καθώς όσα θα άκουγαν θα ήταν πολύ σκληρά.

Τα τραύματα

Επιδεικνύοντας φωτογραφίες που απεικόνιζαν τα τραύματα του ‘Αλκη και συμβουλευόμενη τις σημειώσεις του ηλεκτρονικού της υπολογιστή, η ιατροδικαστής επιβεβαίωσε την πορισματική της έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του 19χρονου «οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις». 

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διαπίστωσε «δύο κατάγματα, δύο εστίες αιμορραγίας κι ένα εγκεφαλικό οίδημα», ενώ για το τελευταίο είπε ότι «για να το σώσεις έπρεπε να κάνεις κρανιοεκτομή».

Από την ιατροδικαστική εξέταση, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, προέκυψε ότι η εξωτερική εικόνα της κεφαλής διέφερε από την εσωτερική.

«Τα τραύματα δεν “φώναζαν” απ’ έξω, αλλά από μέσα», σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει τα όργανα που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες κακώσεις ούτε από τί προήλθαν κάποια απ’ αυτά (π.χ. πτώση).

«Αν πήγαιναν στο νοσοκομείο ο Άλκης και ο φίλος του, οι γιατροί θα έπεφταν επάνω στο κεφάλι του φίλου του και στον μηρό του Άλκη. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα τραύματα στα κάτω άκρα, εκ των οποίων δύο του προκάλεσαν αθρόα αιμορραγία στο δεξί μηρό. Για τα τραύματα στο συγκεκριμένο σημείο ανέφερε ότι δεν είναι συμβατά με δρεπάνι και κάραμπιτ. Αντιθέτως για τα τραύματα στον αριστερό μηρό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκλήθηκαν από δρεπάνι, προσθέτοντας πάντως ότι από μόνα τους αυτά δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο.

Ερωτηθείσα από την έδρα για τα όργανα-όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η μάρτυρας απάντησε πως διαπίστωσε τρία διαφορετικά νήσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλόντα όργανα.

«Πιθανότατα να ήταν περισσότερα αλλά αυτά μπόρεσα να διαπιστώσω» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν μέσα σε λίγα λεπτά στο νοσοκομείο η ιατροδικαστής κούνησε αρνητικά το κεφάλι και είπε: «Ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου ο Άλκης δεν θα ζούσε. Όλοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω».

Οι φίλοι του Άλκη

Όσον αφορά στους άλλους δύο τραυματίες (πιο σοβαρά ο πρώτος), η κ. Κοβάτση χαρακτήρισε επικίνδυνες τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν.

Μάλιστα, για τον έναν φίλο του Άλκη, δήλωσε πως έφερε βαθύ τραύμα μήκους 9 εκ. το οποίο ήταν «εκ των προτέρων συρραμένο». Για τον έτερο φίλο τόνισε μεταξύ άλλων πως έφερε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ είχε και βαθύ θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Μεταφέροντας στο δικαστήριο την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν όταν τους συνάντησε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», τρία 24ωρα μετά την επίθεση, είπε: «Ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τους μιλούσα κι αυτοί κοιτούσαν το ταβάνι. Χρειάστηκε αρκετό κόπο για να έχω μία επαφή μαζί τους».

Η εισαγγελέας της έδρας υπέβαλε αίτημα – το οποίο έγινε δεκτό – να προσκομιστούν ως «πειστήρια» τα ρούχα που φορούσε ο ‘Αλκης κατά την δολοφονική επίθεση για να υπάρξει σύγκριση – αντιστοίχηση με τα τραύματα στο σώμα του. Όπως έγινε γνωστό, ο ρουχισμός φυλάσσεται στο Πρωτοδικείο.

«Υπάρχει σχολή για τα χτυπήματα»

Αμέσως μετά τις ερωτήσεις που υπέβαλε η κ. εισαγγελέας στη μάρτυρα, τον λόγο έλαβε ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, όπου έγινε αναφορά για τα τραύματα που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον 19χρονο.

Η κ. Κοβάτση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον τελευταίο καιρό έχω εξετάσει αρκετά θύματα οπαδικής βίας. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας δάσκαλος που τους λέει κεφάλι και πόδια. Υπάρχει σχολή εδώ πίσω».

«Χτυπήματα στο κεφάλι ισούται με ανθρωποκτόνο πρόθεση», σημείωσε επίσης η ιατροδικαστής.

Μετά από αυτή τη δήλωση, ομάδα ατόμων στο ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ ένα άτομο φώναξε: «Πες τα».

Έπειτα, η κ. Κοβάτση χαρακτήρισε μαρτυρικό, αργό και βασανιστικό τον θάνατο του Άλκη. «Είναι αιωνιότητα αυτό το λεπτό για το θύμα».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This