Γιατί «κόπηκε» τελικά η παρέλαση του ιππικού – Δείτε πόσο μας κόστισε

Must Read

Το ποσό των 35.000 ευρώ χρεώθηκε στον προϋπολογισμό του έτους για να επανιδρυθεί μετά από 50 ολόκληρα χρόνια το ιππικό προκειμένου να συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις.

Τελικά, όπως ανακοινώθηκε, η παρέλαση το Σάββατο θα γίνει χωρίς το ιππικό, αφού… δεν έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία των αλόγων. Πηγές αναφέρουν ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των αλόγων για την… επόμενη παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα έγινε έφιππη πρόβα στην Πανεπιστημίου και την Βασιλίσσης Αμαλίας και μέχρι τότε, όλοι ήταν βέβαιοι ότι το ιππικό θα συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Επικεφαλής του ιππικού έχει τοποθετηθεί ο 75χρονος Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου Καψάλης , ο οποίος είχε παραιτηθεί από αντισυνταγματάρχης το 1996.

«Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού στον ελληνικό στρατό πάρθηκε από τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και από κοινού με τον αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Διευθυντή Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Μαυροειδή και τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και την στήριξη που έχουν προσφέρει για να δημιουργηθεί η νέα Ίλη Ιππικού» είχε δηλώσει ο ίδιος στο Armyvoice.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το κονδύλι 35.000 ευρώ που εγκρίθηκε με με κατεπείγουσες διαδικασίες αφορούσε την τροφή των αλόγων και την προμήθεια απαραίτητων εξαρτημάτων για τους ιππείς και τα άλογα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This