Βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανήλικων κοριτσιών ο προπονητής στην Ηλιούπολη!

Αρρωστημένο το υλικό που βρέθηκε στις ηλεκτρονικές συσκευές του! – Ανακοίνωση κόλαφος και από την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό

Must Read

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία η σύλληψη ενός προπονητή πολεμικών τεχνών, ο οποίος από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε ανήλικες αθλήτριες μέσα στον χώρο του γυμναστηρίου που διατηρεί στην Ηλιούπολη.

Στον 44χρονο, ο οποίος είναι πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά πέντε ανήλικα κορίτσια.




Οι Αρχές ερευνούν αν έχουν πέσει θύματά του και άλλα παιδιά και γι’ αυτό προσανατολίζονται να δώσουν σύντομα τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, ώστε να εμφανιστούν τυχόν άγνωστα θύματά του.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να προέκυψαν από την έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές του 44χρονου που κατασχέθηκαν, οι ειδεχθείς πράξεις του υπήρχαν βιντεοσκοπημένες και το αρρωστημένο υλικό βρέθηκε στους υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα!




Μητέρα πρώην μαθητή της σχολής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν προπονητής και ιδιοκτήτης, ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια πιθανώς το είχε διαμορφώσει σε σπίτι κάποιο δωμάτιο, έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές».

Με τη διαμόρφωση αυτή, ο 44χρονος εκμεταλλευόταν τα ανήλικα κορίτσια και αφού τα εκθείαζε για τις ικανότητές τους, στη συνέχεια τα έπειθε να τον ακολουθήσουν σε αγωνιστικό τμήμα για να κάνουν μαζί του ατομικές και πολύωρες προπονήσεις.




Σύμφωνα με τον Alpha, μετά τον βιασμό των ανήλικων κοριτσιών, ο προπονητής τα εκβίαζε και ασκούσε τεράστια ψυχολογική πίεση λέγοντας ότι αν μιλήσουν για τα όσα συνέβησαν, θα αυτοκτονήσει και θα είναι υπεύθυνα γι’ αυτό!




Ανακοίνωση κόλαφος και από την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό

Για τη σύλληψη του προπονητή εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό (ΠΕΠΤΑ):

«Αγανάκτηση και θυμός. Αυτά ήταν τα πρώτα μας συναισθήματα, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες του σωματείου του. Και μπορεί ο συγκεκριμένος να μην υπήρξε ποτέ μέλος της Ένωσής μας, ωστόσο η ορολογία «προπονητής» που χρησιμοποιούν τα κανάλια για να αναδείξουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, είναι αυτό που μας πονάει και μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε θέση σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η ασέλγεια σε βάρος παιδιών είναι από τα πιο ειδεχθή αδικήματα. Είναι έγκλημα απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα. Ένα έγκλημα που σμπαραλιάζει τη ψυχολογία του παιδιού για πάντα. Παιδιά που αισθάνονται ντροπή και ενοχή μέσα τους για χρόνια, χωρίς να την αποκαλύψουν.

Εμείς, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, καλούμε αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Να μη φοβούνται. Γιατί μόνο αυτά μπορούν να ξεσκεπάσουν ανήθικες συμπεριφορές κάποιων παραβατικών στοιχείων που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό.
Όπως καλούμε και τους γονείς να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα μόλις αντιληφθούν το παραμικρό. Να μαθαίνουν το προφίλ των προπονητή-δασκάλου που εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Το προφίλ του συλλόγου. Στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης σχέσης και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αθλητές-γονείς-προπονητές.

Η σχέση προπονητή-δασκάλου με τον μαθητή και τη μαθήτρια είναι μοναδική. Όπως και ο δεσμός που δημιουργείται στη μεταξύ τους συνεργασία. Κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Όπως και δεν πρέπει να υπάρξει θέμα στη συνεργασία γονέα-δασκάλου. Εμείς είμαστε εδώ για να μας εμπιστευτείτε τα παιδιά σας. Εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το καλό των παιδιών σας. Κι αυτό το έχουμε κερδίσει με δουλειά ετών. Και θέλουμε να παραμείνει ζωντανή η μεταξύ μας σχέση.

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η ενέργεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή. Έπραξε το αυτονόητο. Όπως αυτονόητη θα ήταν και η καταδίκη του συγκεκριμένου, εφόσον αποδειχθεί ότι είχε την παραβατική συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται. Καμία ανοχή, από κανένα όργανο για πρωταγωνιστές τέτοιων ανήθικων πράξεων.

Πρόεδρος Αλέκος Γκότσης
Γ. Γραμματέας Πολυξένη Σκεπετάρη».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This