Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ Πλεύρη και Κούγια

Mε αφορμή τις καταθέσεις των γιατρών στη δίκη Πισπιρίγκου

Must Read

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με αφορμή την πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του υπουργού, ο οποίος σχολίασε τη μήνυση κατά γιατρών και νοσηλευτών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου που καταθέτουν κατά της 34χρονης κατηγορουμένης.

«Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης για να έρθει άμεσα απάντηση μέσω ανακοίνωσης του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του επεσήμανε ότι ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστήριξης στους γιατρούς μετά τη μήνυση που κατέθεσε η εντολέας του σε βάρος τους για ψευδή κατάθεση και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά» και πως αυτή η δήλωση γίνεται λόγω προεκλογικής περιόδου. «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προεκλογική περίοδος και ότι, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της εντολέως του για ευθύνη των γιατρών στον θάνατο της Τζωρτζίνας. «Από πότε ο υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;», διερωτάται ο δικηγόρος.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση απάντησε ο υπουργός Υγείας μέσω γραπτής δήλωσης, με την οποία απαντά στο ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Κούγιας: «Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι χρέος μου ως υπουργού να τους παράσχω τη νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This