Βρήκαν τη θέση τους τα θραύσματα των Γλυπτών του Παρθενώνα που μάς επέστρεψε το Βατικανό

Το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι το νέο σπίτι τους

Must Read

Στο Μουσείο της Ακρόπολης τοποθετήθηκαν τα τρία θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που επέστρεψε το Βατικανό στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης παραλαβής τους, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα.

«Η ηρωική απόφαση του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να δωρίσει έναν θησαυρό που μπορεί να μην φαίνεται μεγάλος, αλλά είναι μέγιστο δώρο προς όλους μας, είναι κάτι που μας αφήνει υπόχρεους. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την απόφαση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την προσφορά, προς το ταπεινό πρόσωπο μου, των θραυσμάτων, τα οποία και εμείς εξίσου πρόθυμα παραχωρήσαμε στο ελληνικό κράτος, για να εκτεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος και παρέλαβε τα εν λόγω θραύσματα από την τετραμελή αντιπροσωπεία του Βατικανού που βρέθηκε την Αθήνα για τον σκοπό αυτό.

Τελετή για την επανένωση τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Βατικανό στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τα συγκεκριμένα θραύσματα αποτελούν από την αρχαία Ελλάδα, τα οποία φυλάσσονταν από τον 19ο αιώνα και προέρχονται από το δυτικό αέτωμα και τη νότια μετόπη του Παρθενώνα. Το πρώτο θραύσμα ανήκει σε άλογο του τέθριππου της Αθηνάς, το δεύτερο είναι μια κεφαλή εφήβου και αποτυπώνει πρόσωπο των Γλυπτών που βρισκόταν έξω από το σηκό του ναού και έφερε άρτο, που προσέφεραν κατά τα Παναθήναια. Το τρίτο αφορά σε μια ανδρική κεφαλή με γένια, η οποία ανήκει στη νότια μετόπη, όπου απεικονιζόταν η Κενταυρομαχία.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This