Έρευνα: Το κρητικό λάδι βάλσαμο στη σκλήρυνση

Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης εντυπωσιάζουν

Must Read

Μπορεί ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση; Ναι, αφού για ακόμα μία φορά το λάδι αποδεικνύεται ότι είναι ένα προϊόν μεγάλης προστιθέμενης αξίας.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Global Journal of Medical Research, που υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Κύπρου, το υψηλά πολυφαινολικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση.

Γι’ αυτόν τον λόγο και χρησιμοποιήθηκε κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών, το οποίο και συμμετείχε στην κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ομάδα ασθενών με μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης, η οποία ονομάζεται πρωτοπαθής και δευτεροπαθής προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.

Οι συμμετέχοντες δεν έλαβαν ειδική φαρμακευτική αγωγή επειδή οι προηγούμενες θεραπείες τους είχαν αποτύχει. Τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής μελέτης έδειξαν ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής που χορηγήθηκε έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας των ασθενών.

Συγκεκριμένα, υπήρξε στατιστικά σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες, όπως οπτικο-χωρικές ικανότητες και οπτική μνήμη, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία των εκτελεστικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This