Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου ΕΚΠΑ: «Φοβάμαι για την ασφάλειά μου, οι φοιτητές πρέπει να έχουν κάρτα εισόδου»

Η καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας ουσιαστικά είχε χαρακτηρίσει «φασίστες» όσους συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, επειδή... βρίζουν την κυβέρνηση!

Must Read

Αναφορά στην στοχοποίησή της από μια μικρή μερίδα φοιτητών έκανε η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Όπως εξήγησε η ίδια, πρόκειται για φοιτητές που δεν γνωρίζουν καν που είναι η αίθουσες διδασκαλίας.

Η καθηγήτρια δέχθηκε επίθεση και ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» για μια αναδημοσίευση που έκανε στο facebook σχετικά με τις κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών. Η καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας ουσιαστικά είχε χαρακτηρίσει «φασίστες» όσους συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, επειδή… βρίζουν την κυβέρνηση!

Στο πλευρό της, όπως λέει, βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ τονίζει πως κάτι πρέπει να γίνει στα Πανεπιστήμια για να αλλάξει η κατάσταση. «Η κάρτα εισόδου των φοιτητών είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει, όπως επίσης και ο νόμος που λέει ότι έχεις άλλα δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των ετών σπουδών σου για να πάρεις πτυχίο και δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κόσμο να σουλατσάρει 10 χρόνια μέσα στις σχολές και να ηγούνται τέτοιων μειοψηφιών» επεσήμανε.

Σε ότι αφορά στην ομάδα που την στοχοποίησε, διευκρίνισε ότι δεν έχει την θεσμική δυνατότητα να ζητήσει την τιμωρία τους, ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται για την ασφάλειά της. Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση στα Πανεπιστήμια σημείωσε: «Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το άστο δεν πειράζει».



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This