Από… «χρυσό» αυγά ίδιας εταιρείας στο ίδιο σούπερ μάρκετ!

Εκτός καλαθιού η εξάδα έχει 1,25 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,21 ευρώ

Must Read

Πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα προϊόντα όταν αυτά βγαίνουν από το «καλάθι του νοικοκυριού». Μέχρι και τα αυγά κοντεύουν να γίνουν είδος πολυτελείας με την τιμή τους να φτάνει μέχρι και 0,45 ευρώ ανά μονάδα!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί ένα αυγό που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση». Και συνέχισε με ορισμένα παραδείγματα. Συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει το εξής παράδοξο: Εκτός καλαθιού η εξάδα έχει 1,25 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,21 ευρώ. Τη Δευτέρα που το προϊόν βγήκε από το καλάθι η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 2,73 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,45 ευρώ. Ενώ όπως σημείωσε, το ίδιο συμβαίνει και σε αυγά ιδιωτικής ετικέτας. Ο κ. Ραυτόπουλος πρόσθεσε επίσης «Υπάρχει ελεύθερη αγορά, εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This