Με… άρωμα εκλογών το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέλεξε την υποψήφια του ΛΑΟΣ και του κόμματος της Ντόρας, Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε τους 57 νεκρούς των Τεμπών, παραγκωνίζοντας παλιότερους συναδέλφους της

Must Read

Ερωτηματικά ανακύπτουν ως προς τον ορισμό της ιατροδικαστού Λάρισας Ρουμπίνης Λεονταρή ως αναπληρώτρια μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή 24 Μαρτίου ελήφθη η απόφαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ορισμό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Ιατροδικαστών στο οποίο συμμετέχουν ως τακτικά, μη αιρετά μέλη, δύο ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αθήνας Νίκος Καρακούκης.

Ως αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ορίστηκε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Ιατροδικαστής Β Τάξεως Αγγελική Τσιόλα.

Αναπληρώτρια του κ. Καρακούκη ορίστηκε η ιατροδικαστής Β τάξεως Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία χειρίστηκε πρόσφατα την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, ενώ σε προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως πρόκειται για παράνομη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς έπρεπε να οριστεί ως αναπληρωτής του κ. Καρακούκη, ιατροδικαστής Α Τάξεως, δηλαδή είτε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας είτε η Σουλτάνα Μαριανού.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αμείλικτο: Ποια ήταν τα κίνητρα για την επιλογή της κυρίας Λεονταρή;

Αξίζει να σημειωθεί πως το «υπηρεσιακό συμβούλιο ιατροδικαστών» είναι το αρμόδιο όργανο για την επιλογή όσων διορίζονται σε θέσεις ιατροδικαστών και για κάθε θέμα που αφορά την υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο των ιατροδικαστών είναι πενταμελές και συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από:

α) έναν προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή τον αναπληρούντα αυτόν, ο οποίος προεδρεύει του συμβουλίου, με τον αναπληρωτή του,

β) έναν προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τον αναπληρωτή του,

γ) έναν ιατροδικαστή Α` τάξης των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον αναπληρωτή του. Αν δεν υπάρχουν ιατροδικαστές Α` τάξης, ορίζονται ιατροδικαστές Β` τάξης,

δ) δύο αιρετούς εκπροσώπους των ιατροδικαστών Α` ή Β` τάξης με τους αναπληρωτές τους.

Γιατί δεν επελέγη ένας εκ των ιατροδικαστών Α Τάξεως; Τι σκοπιμότητα υπάρχει; Να υποθέσουμε πως η “σφαγή” ανάμεσα στους ιατροδικαστές για την υπόθεση Πισπιρίγκου θα φτάσει μέχρι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης;
Ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This