Συμπαραστάτης της εκκλησίας ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παραχώρησης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου τον οποίο ανακαίνισε ο εφοπλιστής, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Must Read

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή παραχώρησης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη συμβολή του Δήμου Αθηναίων.

Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε από τον ευεργέτη εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, ο οποίος πρόσφατα ανακαίνισε και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα στο θεραπευτήριο Ευαγγελισμός. «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχει και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως Μητέρα Εκκλησία, ένα κομμάτι δικό του, που να συμβολίζει την ενότητα και τις αδελφικές σχέσεις» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, συνεχάρη τον Νικόλα Πατέρα για την προσφορά του: «Έχει συνδράμει κυριολεκτικά την εκκλησία. Πριν από μερικά χρόνια ανακαίνισε ολόκληρο τον ναό. Είναι πάντα συμπαραστάτης. Μου είπε ”είμαι πάντα στη διάθεση της εκκλησίας”. Ανακαίνισε τον Άγιο Γεώργιο που βρίσκεται απέναντι τον Άγιο Νικόλα, ανακαίνισε προσφάτως τον ναό στον Ευαγγελισμό. Είναι ένας άνθρωπος παραστάτης της εκκλησίας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, έχει ιδιαίτερο σεβασμό στον μακαριότατο και τον δήμαρχο της Αθήνα». 

«Νιώθω μεγάλη τιμή που με αξίωσε ο Θεός να ανακαινίσω την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και έχω υποσχεθεί στον Σεβασμιώτατο πως ό,τι χρειαστεί θα είμαι στη διάθεσή του» δήλωσε ο κ. Νικόλας Πατέρας.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This