Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο έμπειρος σταθμάρχης! – «Δεν είχα υποχρέωση να μείνω όλη τη βάρδια μου», κατέθεσε

«Το δυστύχημα θα γινόταν έτσι και αλλιώς», τόνισε

Must Read

«Αέρα» ελευθερίας αναπνέει και ο έμπειρος σταθμάρχης ο οποίος απολογήθηκε χθες ενώπιον του εφέτη ανακριτή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα μετά την απολογία του με υπόμνημα 36 σελίδων αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος υπάλληλος είχε κατηγορηθεί πως εγκατέλειψε το πόστο του νωρίτερα, συγκεκριμένα αντί για τις 23:00 αποχώρησε στις 22:10.

Πατέρας θύματος στα Τέμπη για έμπειρο σταθμάρχη: «Είναι δολοφόνος, γιατί τον άφησαν ελεύθερο;»

Ο σταθμάρχης είχε καλέσει προς υπεράσπισή του τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και ένα κλειδούχο, για να υποστηρίξουν ότι η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος.

Τι υποστήριξε

«Αρνούμαι παντελώς τον ισχυρισμό περί της δήθεν υποχρέωσής μου να παραμείνω μέχρι τις 23:00 καθότι η αναγραφή αυτή δεν έχει την έννοια της συνυπηρέτησης αλλά τον χρόνο εντός του οποίου θα πρέπει να συντελεστεί ομαλώς και με ασφάλεια η μεταβίβαση της υπηρεσίας», ανέφερε σχετικά με την βάρδια του.

Σημείωσε μάλιστα πως αυτό γίνεται με όλους τους σταθμάρχες και σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως αποχώρησε από τη βάρδια στις 22:30 και όχι στις 23:00 καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να μείνει παραπάνω!

«Το επιχείρημα περί δήθεν αγχωτικής κατάστασης και έντονης κυκλοφορίας μεταξύ 22:30 και 23:00 που επιχείρησε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης να παρουσιάσει εξεταζόμενος ενώπιόν σας είναι απολύτως αβάσιμο», τόνισε ο 50χρονος.

Σύμφωνα με το σταθμάρχη, το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και αν είχε σχολάσει στην ώρα του.

Τέμπη: Βγήκε από το νοσοκομείο ο 21χρονος Στέλιος που βρισκόταν στο κυλικείο του τρένου

«Δεν σας κρύβω ότι κάθισα κι αναρωτήθηκα μόνος μου υποθετικά τι θα ‘χε συμβεί εάν τυχόν καθόμουν για παρέα δίπλα στον 59χρονο σταθμάρχη μέχρι τις 23:00 στο γραφείο κινήσεως, παρά το γεγονός ότι του είχα παραδώσει την υπηρεσία στις 22:30.

Εάν, δηλαδή θα είχαν πάρει αλλιώς πορεία τα πράγματα κι εάν θα μπορούσα να έχω αποτρέψει το μοιραίο. Η απάντηση είναι αρνητική γιατί πολύ απλά ό,τι έγινε και προκάλεσε το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε με πράξεις ή παραλείψεις του εν λόγω Σταθμάρχη μετά τις 23:00».

Συγκλονίζει αδελφή θύματος στα Τέμπη: «Δεν ήταν θέλημα θεού, αλλά ανθρώπων»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην διόρθωση της βάρδιας του που είχε κάνει με μπλάνκο δηλώνοντας πως πως από απροσεξία του είχε συμπληρώσει λαθεμένα την ώρα παράδοσης της υπηρεσίας, «και διόρθωσα κάνοντας μουντζούρα. Αυτή διόρθωσα με διορθωτικό μπλάνκο».

Δείτε τα ρεπορτάζ:







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This