Δημοτικό σχολείο Χίου: «Από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής»

Όλα όσα δήλωσε γονέας μαθητή του σχολείου που ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης χαρακτήρισε «φέρετρο»

Must Read

Αναστάτωση έχει επικρατήσει στην Χίο από την στιγμή που ο Άκης Τσελέντης προειδοποίησε για την ασφάλεια μαθητών και διδακτικού προσωπικού σε σχολείο του νησιού, χαρακτηρίζοντάς το «φέρετρο».

«Σε περίπτωση σεισμού, θα έχουμε νέα Τέμπη» τόνισε ο σεισμολόγος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ελλιπή αντισεισμική θωράκιση του 5ου δημοτικού σχολείου Βαρβασίου Χίου.

«Από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, γονέας μαθητή του εν λόγω σχολείου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφερόμενος στα πράγματα που ώθησαν τον Άκη Τσελέντη να κάνει αυτές τις δηλώσεις.

«Στις 24 του μήνα είχαμε μία γιορτή ρώτησα τον διευθυντή του σχολείου τι θα γίνει σχετικά με αυτό το θέμα και μου είπε ”βλέπετε κ. Μάντικα τα παιδιά μας πού αναγκάζονται να βρίσκονται” και του λέω ” τι σας απαντούν”» είπε ο κ. Μάντικας, εξηγώντας πως η απάντηση που λαμβάνει ο διευθυντής είναι ότι η κατάσταση του σχολείου ότι είναι καλή και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

«Έχει περάσει ένας χρόνος και το σχολείο είναι ακόμα σε αυτή την άθλια κατάσταση. Αντί να ”πέσουμε” με θέληση να προλάβουμε τις καταστάσεις και να φτιάξουμε το σχολείο, περιμένουμε να μας προλάβουν τα γεγονότα» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν δύο κτίρια, το ένα είναι στο ανατολικά που είναι το σχολείο με τις φωτογραφίες και το άλλο έχει κριθεί ακατάλληλο, που είναι από το 1932 η κατασκευή του, στο βορεινό τμήμα. Στο ακατάλληλο σχολείο συνεχίζονται να γίνονται τα μαθήματα και κάνουν τα μαθήματα Πληροφορικής και έχουν και την βιβλιοθήκη και εκεί είναι τα γραφεία σαράντα δασκάλων, αν δεν κάνω λάθος. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο κτίρια έχουν τοποθετηθεί τέσσερα κοντέινερ που σε περίπτωση μεγάλου σεισμού κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια των κτιρίων».

Ο κ. Μάντικας τόνισε ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές είναι ήρωες και είπε χαρακτηριστικά «από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής».

Καταλήγοντας ο πατέρας του μαθητή του δημοτικού επεσήμανε ότι για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε καλεστεί ως επίσημος ο κ. Μηταράκης και διερωτήθηκε αν ήξερε ότι ανάμεσα στους παρελαύνοντες ήταν και οι μαθητές – ήρωες του το 5ου δημοτικού Βαρβασίου.

Διαβάστε ακόμη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του πατέρα μαθήτριας που ανήρτησε τις τρομακτικές φωτογραφίες από δημοτικό σχολείο της Χίου

Διαβάστε ακόμη: Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί για «σχολείο-φέρετρο» στη Χίο – «Σε περίπτωση σεισμού θα βιώσουμε νέα Τέμπη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This