ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΖητάνε με εξώδικο να μη γίνει ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου

Ζητάνε με εξώδικο να μη γίνει ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου

Χαρακτηρίζουν παράνομο και επικίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία τους, το έθιμο

Εξώδικο στον δήμο Χίου και στον διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, έστειλαν κάτοικοι του Βροντάδο ζητώντας να μην γίνει και φέτος, το Μεγάλο Σάββατο, ο ρουκετοπόλεμος.

Μάλιστα το κοινοποίησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζοντας το έθιμο παράνομο και επικίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δήμου να εγκρίνει το ποσό των  23.391,51 ευρώ για την προφύλαξη και αποκατάσταση της Ενορίας του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι για την απόφαση «απροκάλυπτα ότι χρηματοδοτεί με τα χρήματα των δημοτών και των φορολογουμένων πολιτών εν γένει έκνομες ενέργειες ενώ ομολογεί τη βεβαιότητα της πρόκλησης σοβαρών ζημιών στην περιουσία τρίτων, οι οποίες θα χρήζουν αποκατάστασης».

Επισημαίνουν ακόμη ότι ο δήμος με την απόφασή του καθίσταται συμμέτοχος στην επικείμενη τέλεση σειράς ποινικών αδικημάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άννα βάστα γερά

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης