Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Ευθύνες (και) στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου έριξε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

«Είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα για την καθυστέρηση του Intercity», υποστήριξε ο υπεύθυνος για τον ορισμό των βαρδιών των κατηγορούμενων σταθμαρχών

Must Read

Την ώρα όπου με την απολογία του 63χρονου επιθεωρητή του ΟΣΕ ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των ερευνών και των διώξεων για το έγκλημα στα Τέμπη, ο Δημήτρης Νικολάου βάζει στο «κάδρο των ευθυνών» για την πολύνεκρη τραγωδία ένα «νέο» πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, στην απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον ορισμό των βαρδιών των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, φέρεται να ρίχνει ευθύνες και τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, Γιώργο Ζήνδρο. Κατά πληροφορίες, ο 63χρονος, ο οποίος κατέθεσε ένα υπόμνημα περίπου 100 σελίδων, είπε πως, μέχρι την ώρα της τραγωδίας δεν γνώριζε ότι το μοιραίο Intercity είχε καθυστέρηση περίπου μίας ώρας, ενώ φέρεται να υποστήριξε πως ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα για την καθυστέρηση αυτή.

Παράλληλα, φέρεται να τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια σχέση με την εκπαίδευση του -ήδη προφυλακισμένου για το έγκλημα- σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος, όπως υποστήριξε, είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς, οπότε μπορούσε να μείνει μόνος του σε βραδινή βάρδια, αλλά ούτε και με το γεγονός ότι οι άλλοι δύο σταθμάρχες -ο έμπειρος και ο συμβασιούχος που απολογήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες- εγκατέλειψαν νωρίτερα τη βάρδια τους.




Όπως είπε, ο ίδιος είχε τρεις σταθμάρχες στη βάρδια έως τις 23:00. «Εγώ προτείνω τις βάρδιες, αλλά εγκρίνονται από τους ανωτέρους μου» φέρεται να υποστήριξε επίσης. Ο 63χρονος επιθεωρητής είπε, κατόπιν, ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής Νικολάου έλαβε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, μετά την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.




Τι δήλωσε ο ο δικηγόρος του επιθεωρητή

Για την απολογία του επιθεωρητή, αλλά και για το ζήτημα της αναρρωτικής άδειας, μίλησε  στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας. «Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ’ αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια, ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών», υποστήριξε.

Ο ίδιος στάθηκε, επίσης, στον διαμοιρασμό των ευθυνών σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα, αναφέροντας ότι, στην πορεία, ενδεχομένως θα αποδοθούν ευθύνες και αλλού και, προκειμένου να γίνει αυτό, χρειάζεται αρκετός χρόνος, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος για υποστήριξη κατηγορίας. Συμπλήρωσε ότι, με βάση τη γνώση που έχει ο ίδιος, ο εφέτης ανακριτής και η αναπληρώτριά του κινούνται τάχιστα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διερεύνηση θα γίνει πάρα πολύ σωστά.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This