Απομακρύνθηκαν τα συντρίμμια του Antonov – «Γύρισε όλα τα Βαλκάνια για να πέσει στο χωράφι μου»

Must Read

Στους κανονικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει η ζωή στην Καβάλα, 251 ημέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Εκεί την μοιραία νύχτα της 16ης Ιουλίου του 2022 συνετρίβη το Antonov 12 της Meridian.

Το κουφάρι του μεταφορικού ελικοφόρου παρέμενε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε καλαμποκοχώραφα και λωρίδες γης με λεύκες, πλήττοντας τους πέντε ιδιοκτήτες τους. Η περιοχή της συντριβής βρίσκεται λίγες μόλις δεκάδες μέτρα μακριά από σπίτια. Με την ολοκλήρωση των εργασιών συλλογής και απομάκρυνσης των συντριμμιών την περασμένη εβδομάδα, οι αγρότες επιστρέφουν, πλέον, σε κανονικούς ρυθμούς, οργώνοντας τα περίπου 10 στρέμματα που επηρεάστηκαν και είχαν όλο αυτό το διάστημα δεσμευθεί.

«Γύρισε όλα τα Βαλκάνια, για να πέσει τελικά στο χωράφι μου»

Ένας από αυτούς τους αγρότες, ο Πέτρος από τους Αντιφίλιππους λέει για το μοιραίο Antonov πως «γύρισε όλα τα Βαλκάνια, για να πέσει τελικά στο χωράφι μου». Κατά την πτώση του, το φλεγόμενο αεροσκάφος είχε προσκρούσει σε λεύκες, σύρθηκε για περίπου 150 μέτρα και κατέληξε στο χωράφι του Πέτρου, όπου σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη.

«Δεν το είδα να πέφτει, ήμουν στο σπίτι. Είδα, όμως, τη μπάλα φωτιάς. Μου είπαν “έπεσε αεροπλάνο στο χωράφι σου”. Δεν είχα κανέναν λόγο να έρθω εδώ, ειδικά μ’ αυτά που ακούγονταν τις πρώτες ώρες και μέρες για το φορτίο. Τόσους μήνες δεν πάτησα το πόδι μου εδώ», διηγείται ο Πέτρος, που πήγε για πρώτη φορά στο σημείο με την αποχώρηση του Στρατού, περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τότε, και για τους επόμενους τρεις μήνες, στο χωράφι του Πέτρου παρέμενε ένα τεράστιος όγκος συντριμμιών. «Αφού έλεγαν ότι είναι επικίνδυνο. Να ‘ρθω να κάνω τι;» διερωτήθηκε.

Όπως και οι άλλοι αγρότες, ο Πέτρος έχασε τη σοδειά του λόγω της συντριβής τον περασμένο Ιούλιο. Έκτοτε, όλοι τους άκουσαν πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την αποζημίωσή τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. «Όχι “ο ΕΛΓΑ δεν είναι αρμόδιος”, όχι “ο δήμος δεν είναι αρμόδιος”, όχι “το ζήτημα έχει πάει στο γραφείο του πρωθυπουργού”, όχι “το θέμα έχει δρομολογηθεί”. Οκτώ μήνες μάς έχουν ξεχάσει» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This