Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» του δικτύου τρομοκρατίας στη χώρα μας – Είχαν στοχοποιήσει και ξενοδόχο στη Ζάκυνθο

Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχε στα σκαριά, πέρα από συμπατριώτες του Πακιστανούς επιχειρούσε να στρατολογεί και Αζέρους

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, μετά τη σύλληψη των δύο Πακιστανών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε επιθέσεις σε ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους στην Ελλάδα.

Ηθικός αυτουργός των εν λόγω επιθέσεων είναι, σύμφωνα με τις Αρχές, ο 30χρονος Sayed Fakhar Abbas, επίσης υπήκοος Πακιστάν ο οποίος, όμως, διαμένει στο Ιράν, με το MEGA να παρουσιάζει σήμερα διάφορα βίντεο από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Σε ένα από αυτά, ο φερόμενος εγκέφαλος του τρομοκρατικού πυρήνα στη χώρα μας εμφανίζεται σε κάποιο χώρο μαζί με άλλους άντρες, ένας εκ των οποίων κρατά ένα πυροβόλο όπλο.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του 30χρονου, ενώ στο «στόχαστρο» τους έχουν μπει πιθανές διασυνδέσεις του, με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενου νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, μετά τη ματαίωση εκείνου στο εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή.




Γόνος οικογένειας με «βαρύ» ποινικό παρελθόν

Ο Sayed Fakhar Abbas, γόνος οικογένειας με «βαρύ» ποινικό παρελθόν, φέρεται να έχει καταγωγή από το ίδιο χωριό με τον 27χρονο Πακιστανό που διέμενε στη Ζάκυνθο, όπου επίσης σχεδίαζαν χτύπημα, με στόχο έναν ντόπιο ξενοδόχο.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική του Πακιστάν πραγματοποίησε έφοδο σε τρία σπίτια στη χώρα, τα δύο εκ των οποίων ανήκουν στην οικογένεια του «Σάνι», όπως είναι το όνομα με το οποίο εμφανίζεται στα social media. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδερφός του κρατείται σε φυλακές στο Ομάν, έχοντας διαπράξει δύο δολοφονίες, αλλά και απαγωγές.

Για ανθρωποκτονίες και απαγωγές κρατείται σε φυλακές του Πακιστάν και ο πατέρας του, ενώ ο ίδιος ο «Σάνι» φέρεται να έχει διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις δολοφονίες, αλλά και απαγωγές.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This