Το Κοινοβούλιο ψηφίζει νόμους υπέρ των εγκληματιών και εναντίον των νομοταγών πολιτών, των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και των ανήμπορων ανθρώπων.
Δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά η είδηση ότι ο καταδικασμένος σε 401 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε εκ νέου ύστερα από μόλις 12 χρόνια κάθειρξης, αφού μάλιστα είχε παραβιάσει τους όρους της προηγούμενης αποφυλάκισής του προ διετίας! Κι αυτή η ύβρις εναντίον της κοινωνίας μας διεπράχθη εντελώς… νομότυπα.
Το εκλογικό σώμα εμπιστεύεται τις έδρες στο Κοινοβούλιο σε πρόσωπα που νιώθουν συμπόνοια για κατακάθια που βιάζουν γυναίκες και μικρά παιδιά, σκοτώνουν, ληστεύουν, καταστρέφουν τις ζωές καλών ανθρώπων. Ψηφίζουν ποινές που ηχούν αυστηρές (όπως «ισόβια») αλλά στην ουσία αποτελούν χάδια διότι δεν προβλέπεται η πλήρης έκτισή τους.
Στον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη, που κατέστρεψε τις ζωές 36 παιδιών, η… ονομαστική ποινή ήταν 401 χρόνια, αλλά εκείνος εξέτισε μόλις 12. Η «δημοκρατία» έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με το ζήτημα της σκανδαλωδώς ευνοϊκής μεταχείρισης των αμετανόητων κακούργων από τη νομοθετική εξουσία.
Στις 12/10/2022 η «δημοκρατία» έγραφε στο κύριο άρθρο της τα εξής: «Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, με τους νόμους που ψηφίζουν, δείχνουν ότι έχουν υποτιμήσει την αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Με τους επιεικείς (για τους εγκληματίες) νόμους που θεσμοθετούν στέλνουν το μήνυμα στους παραβατικούς να δοκιμάσουν να εκμεταλλευτούν όσο πιο βάναυσα, άγρια και ανελέητα μπορούν την κοινωνία, διότι ουσιαστικά θα μείνουν ατιμώρητοι. […]
Τα ισόβια στην Ελλάδα δεν είναι ισόβια. Ολα τα ανθρωπόμορφα τέρατα που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν άδειες αλλά και να αποφυλακιστούν προτού καν παρέλθει εικοσαετία. Επιπλέον, η διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα (όπως η κλοπή) δυσκολότερα οδηγεί στη φυλακή παρά στην ελευθερία! Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει λάβει τέτοια έκταση η εγκληματικότητα στη χώρα μας».
Όλα τα παραπάνω πρέπει να συζητηθούν και να εξεταστούν διεξοδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.