Ποινική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων

Κακουργηματικές διώξεις στον Πατέρα Αντώνιο και σε 7 πρώην εργαζόμενους της Κιβωτού

Must Read

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων είναι ο πατέρας Αντώνιος, μετά από την ολοκλήρωση της έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις καταγγελίες πρώην τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη, σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση που αφορά τις καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του ένας 15χρονος και ένας 19χρονος για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Μέσω του πολυσέλιδου υπομνήματος που κατέθεσε ο πατέρας Αντώνιος, αρνείται όλες τις κατηγορίες, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του και πλέον ο ιδρυτής της ΜΚΟ θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Δίωξη και κατά επτά υπαλλήλων της δομής

Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος επτά πρώην εργαζόμενων σε δομές της Κιβωτού για σωματικές κακοποιήσεις τρόφιμων της οργάνωσης, ηθικός αυτουργός των οποίων φέρεται ο πατέρας Αντώνιος.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των 7 πρώην εργαζομένων αλλά και του πατρός Αντωνίου ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις που στρέφεται σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αλλά και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, που αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας.

Για τις κατηγορίες που αφορούν πλημμελήματα, η δικογραφία διαχωρίστηκε λόγω του επικείμενου κινδύνου παραγραφής, καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Εξαιτίας αυτού, θα εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τη δίκη να αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.

Με εντολή της Εισαγγελίας στέλνονται αντίγραφα της δικογραφίας στις Εισαγγελίες Πειραιά και Χίου προκειμένου να προβούν στις δέουσες ενέργειες για στοιχεία από την έρευνα των Εισαγγελέων Ανηλίκων που φαίνεται να αφορούν άλλες αξιόποινες πράξεις, που δεν σχετίζονται με εκείνες που αποδίδονται στους επτά υπαλλήλους, που αφορούν άλλα πρόσωπα εργαζόμενους και τροφίμους.

Η έρευνα για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες που έγιναν και διενεργήθηκε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή, οι οποίες έλαβαν καταθέσεις και μελέτησαν άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με την ολοκλήρωση του έργου τους η δικογραφία διαβιβάστηκε στην επικεφαλής της ποινικής δίωξης Εισαγγελέα προκειμένου να μελετήσει το υλικό και να προχωρήσει την ποινική διαδικασία καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι ενήλικοι και επομένως δεν είχαν αρμοδιότητα οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν σε εξηγήσεις ως ύποπτοι τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και οι υπάλληλοι.

Ο επικεφαλής του ΜΚΟ σε υπόμνημα που παρέδωσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων αρνήθηκε πλήρως όσα του καταλογίζουν οι καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο σε «προφανείς σκοπιμότητες». Ισχυρίζεται δε ότι οι δύο καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις που του αποδίδονται είναι «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες».

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ωστόσο άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη καθώς ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης διενεργεί με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας έλεγχο στα οικονομικά της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του ιδρυτή και της συζύγου του αλλά και άλλων εννέα προσώπων ώστε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί οικονομικά αδικήματα όπως φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων αλλά και άλλα, εφόσον ζητηθεί από τη νέα Διοίκηση, όπως για απιστία ή υπεξαίρεση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This