Στον ανακριτή σήμερα ο Κλέιμαν: Τι θα ισχυριστεί – Όσα υποστήριξαν ο συμπαίκτης και η δικηγόρος του

Ο τερματοφύλακας κρατείται για λόγους ασφαλείας στα γυναικεία κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Must Read

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα ο τερματοφύλακας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν, που φέρεται να ασέλγησε σε βάρος ανήλικης κοπέλας, σε γνωστό μπαρ, στο Κολωνάκι.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος κρατείται στα γυναικεία κρατητήρια του 7ου οροφου του μεγάρου της ΓΑΔΑ για λόγους ασφαλείας. Το ενδεχόμενο να δεχθεί επίθεση απο συγκρατουμένους του ήταν ορατό και αυτός ήταν και ένας φόβος που εξέφρασε και ο ίδιος.

Αυτό που θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο ίδιος δεν έπραξε το παραμικρό σε βάρος της 17χρονης μαθήτριας, είναι αθώος, και μάλιστα επικαλείται και τις κάμερες του καταστήματος προκειμένου, όπως λέει, να δείξουν όλο το σκηνικό για να έχουν εικόνα οι αρχές.

Τι υποστήριξε ο συμπαίκτης του που τον συνόδευε το μοιραίο βράδυ

Την ίδια ώρα, ο συμπαίκτης του πρώην παίκτη της ΠΑΕ Βόλος, Ροντρίγκο Εσκοβάλ, σε προσωπα του περιβάλλοντος του υποστήριξε πως οι δυο συμπαίκτες την Δευτέρα, είχαν ρεπό και έφυγαν άπο τον Βόλο για την Αθήνα κρυφά καθώς την επόμενη ημέρα είχαν στις 17:30 προπόνηση. Όπως είπε ο 26χρονος Πορτογάλος στόπερ, διασκέδαζαν στον πριβέ χώρο του κλαμπ της οδού Σκουφά, όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε το κορίτσι με μια μεγάλη παρέα, όπως είπε, περίπου 8-9 άτομα μαζί και μια φίλη της και πηγαινοέρχονταν στο πριβέ.

Οι μαθήτριες απο το Βέλγιο, έκατσαν με τους ποδοσφαιριστές, έκαναν, όπως ειπε ο Εσκοβάλ, πλάκα. Λίγη ώρα αργότερα και χωρίς, όπως είπε ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, να εχει καταλάβει το παραμικρό, οι κοπέλες έχοντας πιει, έφυγαν.

Οι παίκτες έκατσαν άλλες δυο ώρες και τη στιγμή που έβγαιναν έξω για να πάρουν ταξί, τους περιμεναν οι μαθητές στην είσοδο του καταστήματος. Όπως είπε ο Εσκοβάλ, ενημέρωσαν τους υπεύθυνους του μαγαζιού οτι οι νεαροί Βέλγοι τους προκαλούσαν για να δημιουργήσουν επεισόδιο και μάλιστα τους φώναζαν «βγείτε έξω». Ο ένας μαθητής, πλησίασε τον Κλέιμαν, τον έσπρωξε, ο 33χρονος ανταπέδωσε με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία και να καταλήξουν στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

Ο Πορτογάλος στόπερ μετέβη χθες στον Βόλο, όπου συζήτησε με παράγοντες της ΠΑΕ τη διακοπή του συμβολαίου του, μετά την απόφαση του προέδρου, Αχιλλέα Μπέου, ενώ σήμερα πληροφορίες λένε ότι θα βρίσκεται απο νωρίς το πρωί στην Αθήνα ως μάρτυρας.

«Του αποδίδεται αδίκημα με γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, όχι βιασμός»

Την ίδια ώρα, διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση έδωσε η δικηγόρος του, Ελίνα Θειακοδημήτρη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Όπως έχει δηλωθεί και από τον κ. Παπαδόπουλο, σε πολύ λίγες ώρες θα κατατεθούν στον ανακριτή η απολογία του. Αρνείται πλήρως όλες τις κατηγορίες. Του αποδίδεται αδίκημα με γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, όχι βιασμός. Δεν υπάρχει βία. Η κοπέλα σε λίγες μέρες θα γίνει 18 ετών αλλά ο τερματοφύλακας δεν γνώριζε. Κανένας δεν ήταν με κάποιον καθηγητή και κατανάλωναν αλκοόλ», είπε αρχικά η δικηγόρος.

Στη συνέχεια, έκανε σαφές πως η πλευρά του τερματοφύλακα αμφισβητεί ακόμη και την κατάθεση της κοπέλας καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά μπορεί να μην γνώριζε τι καταθέτει.

«Την οπουδήποτε πράξη δεν θα την τελούσε αλλά θα την προστάτευε εάν είχε πει όχι η κοπέλα. Εδώ υπήρξε μία ιδιαίτερη συνθήκη κατά την οποία δόθηκε μία κατάθεση. Προϋπήρχε η σύλληψη των φίλων της ενώ η κατάθεση δόθηκε σε μία γλώσσα την οποία δεν ομιλεί. Ως εκ τούτου, εάν τα όσα έχει καταθέσει είναι αυτά που συνέβησαν ή αυτά που αντιλήφθηκε, είναι έργο της ανάκρισης στο οποίο φυσικά θα συνδράμουμε να αξιολογηθεί και πιστεύουμε θα αποδειχθεί πλήρως το τι συνέβη. Εμείς αμφισβητούμε και το εάν γνώριζε τι καταθέτει διότι το περιεχόμενο της κατάθεσης έχει δοθεί μέσα σε ειδικές συνθήκες και σε πέντε γραμμές» εξήγησε η Ελίνα Θειακοδημήτρη.

«Δεν μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, είπε από την πλευρά του, πως ο νόμος είναι σαφής και η πράξη που φέρεται πως έκανε ο τερματοφύλακας είναι βιασμός.

Τότε, η δικηγόρος του ποδοσφαιριστή εξήγησε πως κανένα από τα αδικήματα που του αποδίδεται στο κατηγορητήριο δεν μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο με τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

«Δεν διώκεται για βιασμό αλλά για την τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς συναίνεση, δηλαδή για κάθειρξη μέχρι 10 έτη. Ο πελάτης μου δεν αμφισβητεί την κοινωνική συναναστροφή αλλά αμφισβητεί πως τέλεσε το παράπτωμα» κατέληξε η κ. Θειακοδημήτρη.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης, σε γνωστό μαγαζί του Κολωνακίου,  όπου διασκέδαζε ο τερματοφύλακας του Βόλου μαζί με έναν συμπαίκτη του. Περίπου στις 5 το πρωί, ο τερματοφύλακας, προσέγγισε την ανήλικη από το Βέλγιο, η οποία βρισκόταν σε παραπλήσιο τραπέζι, μαζί με την παρέα της -όλοι μέλη σχολικής εκδρομής.

Εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της νεαρής κοπέλας και από την κατανάλωση αλκοόλ φέρεται να την οδήγησε σε έναν πριβέ χώρο του κλαμπ. Εκεί φέρεται ότι άρχισε να την θωπεύει και να την κακοποιεί σεξουαλικά με τα χέρια του, χωρίς την θέλησή της.

Ακολούθησε άγριος καυγάς και μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, η κοπέλα υπέδειξε στις Αρχές τον τερματοφύλακα ο οποίος και συνελήφθη. Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στον ανακριτή.

Η σοκαριστική κατάθεση της ανήλικης

Υπενθυμίζεται, πως χθες ήταν η σειρά της 17χρονης μαθήτριας από το Βέλγιο, να καταθέσει.

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα εκδρομή με όλο το σχολείο μου από το Βέλγιο. Ήρθα την 1η Απριλίου και είχαμε προγραμματισμένη αναχώρηση στις 12 Απριλίου. Πήγαμε περίπου 15 άτομα από το σχολείο στο κατάστημα επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι. Περί τις 2 τα ξημερώματα ένα άτομο το οποίο βρισκόταν στα VIP του καταστήματος μας προσκάλεσε εμένα και άλλα τέσσερα άτομα στο VIP τμήμα. Εκεί άρχισε να μας κερνάει σφηνάκια. Στη συνέχεια ξεκίνησε να με αγγίζει στα οπίσθια πάνω από τη φούστα, πράγμα το οποίο δεν ήθελα, τον έσπρωξα και έφυγα μακριά του και από τον χώρο VIP» περιέγραψε αρχικά η ανήλικη και συνέχισε:

«Μετά από πέντε λεπτά επειδή είδα ότι όλη η παρέα μου ήταν στον ανωτέρω χώρο, VIP, ξαναγύρισα. Μετά από κάποια ώρα, δεν θυμάμαι ακριβώς πόση, με πλησίασε ξανά το ανωτέρω άτομο, το οποίο ξεκίνησε να μου μιλάει, πλην όμως δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Το μοναδικό που κατάλαβα ήταν όταν με ρώτησε πόσο χρονών είμαι και του είπα 17».

Στην συνέχεια, η μαθήτρια γύρισε την πλάτη της στον άνδρα, γιατί ήθελε να τον κάνει να καταλάβει πως δεν επιθυμούσε να του μιλήσει. «Τότε αυτός έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα μου, παραμέρισε το εσώρουχό μου με τα δάχτυλά του, και… (σ.σ.: περιγράφει την στιγμή της σεξουαλικής κακοποίησης). Εγώ μετά από αυτό ζήτησα βοήθεια και ένας φίλος μου που δεν ήταν στον χώρο VIP ήρθε και με πήρε από εκεί. Μετά από αυτό επειδή δεν αισθανόμουν καθόλου καλά, ενημέρωσα την παρέα μου τι συνέβη και αποχώρησα από το κατάστημα με μια φίλη μου» σημείωσε και συνέχισε τονίζοντας:

«Στις 6 το πρωί και ενώ βρισκόμουν ήδη στο ξενοδοχείο, μας κάλεσε ένα άτομο από την παρέα μας, ότι βρισκόταν στο ΑΤ καθώς υπήρξε επεισόδιο έξω από το κατάστημα. Προσήλθαμε από κοινού στο τμήμα όπου βρισκόταν και το άτομο το οποίο ενήργησε εις βάρος μου, το οποίο αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα ως τον δράστη του εις βάρος μου βιασμού. Όπως μου γνωρίζεται ονομάζεται Κλέιμαν Μπόρις, κάτοικος Βόλου. Επιθυμώ να εξεταστώ από ιατροδικαστή και την ποινική του δίωξη. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω».

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This